Fenerbahçe’de yeni Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu

Fenerbahçe’de yeni Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu oldu

Fenerbahçe’de divan kurulu seçimi sonuçlandı. Şekip Mosturoğlu, yeni Divan Kurulu Başkanı oldu.

Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen seçimli toplantıya, kulüp başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlardan Aziz Yıldırım, yüksek divan kurulu başkan adayları Şekip Mosturoğlu, Sevil Becan, Nihat Tokat ve yüksek divan kurulu üyeleri katıldı.

12 sandıkta 4 bin 100 üye oy kullandı. Seçimi eski başkan Aziz Yıldırım’ın da desteklediği Mosturoğlu kazandı. Mosturoğlu, Yüksek Divan Kurulu Başkanı, olarak 3 yıl boyunca görev yapacak.

ALİ KOÇ’TAN TEBRİK

Oylama sonra açıklama yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Güzel bir günü daha geride bıraktık. Mosturoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Şekip Mosturoğlu Kimdir?

Mosturoğlu, 20 Nisan 1966’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Eski hakem Cem Papila ile aynı dönemden mezundur.

Türkiye Futbol Federasyonunda 1997-2004 yılları arasında Haluk Ulusoy yönetiminde hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak yer aldı.

2004-2006 yılları arasında Levent Bıçakçı başkanlığında Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı olarak görev yaptı. 2006 yılında Aziz Yıldırım yönetiminde Fenerbahçe Asbaşkanı oldu. 3 Temmuz sürecinde Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu ile birlikte tutuklu yargılandı ve 8 ay hapis yattı. 1 yıl 10 ay hapis cezası aldı ancak Yargıtay, cezayı onamadı. Daha sonra beraat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir