Erdoğan’dan, İmamoğlu’na: “Bu şahıs göreve geldi, İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu”

Erdoğan’dan, İmamoğlu’na: “Bu şahıs göreve geldi, İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu”

İstanbul Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi için açılış töreni düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum katıldı.

Davetiye krizinin yaşandığı tören ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılışa katılmadığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

“5 yıl boşa geçti, niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar, bunların böyle bir derdi yok. Sirkeci’den buraya kadar bütün binalar, surlar yıkık dökük. İnşallah bunları yine biz yapacağız. Gençler bilmeyebilir, 94’te göreve geldiğimizde İstanbul neydi? Çöp, çukur, çamur… Kim vardı iktidarda? CHP. Şu ankilerin büyükleri. İstanbul bize niye devredildi? Bütün bu pisliklerden kurtarılmak için. Rahmetli Kadir Bey, İstanbul’a yeni bir çehre verdi. İstanbul yeniden ayağa kalktı.”

“BU ŞAHIS NASIL OLDUYSA GÖREVE GELDİ”

“Bizim mirasımız ta bu şahsa kadar geldi. Bu şahıs nasıl olduysa göreve geldi. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu mu? Yatırım var mı? Diyoruz ki; yeniden İstanbul. 32 gün kaldı. Hangi zorlukların üstesinden geldiğimizi milletimiz çok iyi hatırlıyor. Terör eylemlerinden, 15 Temmuz’a, Gezi vandallığına kadar nice saldırıya maruz kaldık. Her 2 kişiden 1’inin oyunu aldığımız dönemde partimiz kapatılmaya çalışıldı. Uluslararası yayın organlarının manşetleri üzerinden şahsımız ve hükümetimiz hedef alındı. İstanbul başta olmak üzere ülkemize kazandırdığımız vizyon projeleri CHP zihniyeti tarafından engellenmeye çalışıldı. Marmaray kim yaptı, biz yaptık. Avrasya Tüneli’nin kim yaptı, biz yaptık. Bir de sen bir şey yap yahu. Kağıthane’de temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var. Bunları gereken dersi 31 Mart’ta vermeye hazır mıyız? Ne yaparsak yapalım, daima takoz koyma çabasında oldular. Sayısız engelle karşılaştık. Tüm bunlara rağmen ülkeye hizmet yolunda sapmadık.”

“İSTANBUL’DAN HİÇ KOPMADIK”

İstanbul aşkımız, sevdamız, ilk ve son göz ağrımızdır. Hangi görevde olursak olalım İstanbul’dan hiç kopmadık. Bugün de bir İstanbullu olarak tüm dünyanın gözbebeği olan bu şehri takip ediyoruz. İstanbul’a hizmet yarı zamanlı yapılacak bir iş değildir. Son 5 yılda acı bir şekilde tecrübe ettik. İstanbul’a nimet olarak bakanlar, umursamazlıklarıyla bu şehrin bitkisel hayata girmesine neden oldu.

İSTANBUL’DA TRAFİK KÖRDÜĞÜM

Şu İstanbul’un ulaşım sorununu görüyorsunuz değil mi? Herhangi bir yaptığı şey var mı? Bunu nasıl çözeriz diye bir dert yok. Trafik kördüğüm halde… Yüzde 47 olan yoğunluk yüzde 64’e yükseldi. Her bir İstanbullu kardeşim yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın hayata geçirdiği projeler olmasaydı çile çekilmez hale gelirdi. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta şehrin emanetini devralmasıyla projelerimiz daha da hızlanacaktır.

“ÜLKEYİ BİZ YÖNETİYORUZ, İMAMOĞLU BÖYLE BİR İMKANA SAHİP Mİ?”

Bu ülkeyi kimler yönetiyor? Biz yönetiyoruz. İstanbul’da olan bu zat, böyle bir imkana sahip mi? Fakat 31 Mart’tan itibaren Murat Kurum kardeşimizle birlikte AK Parti yerel yönetimiyle Cumhur İttifakı Ankara’da el ele verdiğimiz zaman inşallah bir sarkma söz konusu olmayacak ve yola emin adımlarla yürüyeceğiz. İnşallah aziz İstanbul’un fetret devrini bitireceğiz. Nasıl yalancının mumu yatsıya kadar yatarsa, algı ve sosyal medya belediyeciliği de yakında sona erecektir.

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir