Erbakan’dan tepki: “Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun”

Erbakan’dan tepki: “Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun”

YRP lideri Fatih Erbakan, iktidarı asgari ücret konusundaki tavrı nedeniyle eleştirdi. Erbakan, “Hiçbir enflasyon hesabının birkaç ay sonra bile geçerli olmadığı bir ortamda, senede bir defa zam yapmayı düşünüyorlarsa Allah asgari ücretlinin yardımcısı olsun” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bugün Ankara’daki Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. İlk olarak seçim anketlerine değinen Erbakan, “Allah’ın izniyle Mart seçimlerinde yüzde 20’nin üzerinde oyla çıkacağız” dedi.

Erbakan ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ı da eleştirerek vatandaşın yoksul kalmasını kabullendiğini belirtti:

 

“TÜRKİYE’NİN YÜZDE 80’İ YOKSUL”

“Dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 25 liraya çıktı. Yani temel beslenme ihtiyacını bir ailenin karşılayabilmesi aylık 14 bin lira gerektiriyor. Türkiye’de son alım gücü rakamlarıyla enflasyon oranlarıyla yoksulluk sınırı 45 bin 687 liraya fırladı. Yani dört kişilik bir ailenin ayda evine 45 bin lira girmiyorsa, bu aile yoksul sayılıyor. Bu da Türkiye’nin yüzde 80’inin yoksul olduğunu gösterir. Tek başına yaşama maliyeti 18 bin 240 liraya yükseldi. Dört kişilik bir ailenin toplam gıda harcamasını Kasım ayı itibariyle 14 bin lira olduğu yani açlık sınırı. 14 bin açlık sınırı olan bir ülkede asgari ücret ne kadar? 11 bin 400 lira. Bu 11 bin 400 lirayla hem beslenmesi lazım hem ısınması lazım kirasını ödemesi lazım, ulaşım giderleri var, kırtasiye giderleri var, giyim kuşam giderleri var. Hepsini 11 bin 400 lirayla karşılaması lazım. Böyle bir şey matematiğe de aykırı, insanlığa da aykırı bir durum.”

 

“PROFESÖRLERİMİZ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, ‘Ülkemizde aşırı yoksulluk içinde veya açlık sınırı altında yaşayan kişi bulunmamaktadır’ diyor. Biz sayın Bakan’ın bu ifadelerini şaşkınlıkla izliyoruz ve sayın Bakan ile aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı istatistiklere mi bakıyoruz, gerçekten de anlayamıyoruz. Bırakınız 7 bin 500 lira aylık maaş reva görülen emeklimizi, bırakınız 11 bin 400 lira maaş reva görülen asgari ücretlimizi, bugün Türkiye’de profesörlerimizin aldığı maaş dahi yoksulluk sınırının altında. Bakan Işıkhan’ın vatandaşımızın yoksul kalmasını kabullendiğini asgari ücrete yaklaşımından da anlıyoruz. Asgari ücret için geçmişte olduğu gibi asgari ücrete tek bir sefer zam yapmayı düşünüyoruz diyor. Bu enflasyon patlamasının olduğu bir ortamda, hiçbir enflasyon hesabının birkaç ay sonra bile geçerli olmadığı bir ortamda, bir sene için bir defa zam yapmayı düşünüyorlarsa cenabı Allah bu asgari ücretlinin yardımcısı olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir