Emekliler isyanda, Ankara’da topladılar!

Emekliler isyanda, Ankara’da topladılar!

Başkentteki “Büyük Emekli Mitingi”nde yoğum katılım dikkat çekti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekli-Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından çeşitli illerdeki emeklilerin katılımıyla Anıtpark’ta “Büyük Emekli Mitingi” düzenlendi.

Düşük ücretler nedeniyle iktidara tepkinin olduğu mitinge, yoğun katılım dikkat çekti.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu burada yaptığı konuşmada, “2008’de AKP tarafından çıkarılan 5510 sayılı yasayla ortaya çıkan bütün adaletsizliklerin kaldırılması için mücadele ediyoruz. 696 sayılı KHK’yla zorunlu olarak emekli edilen arkadaşlarımızla birlikte mücadele ediyoruz. Hazineden tamamlanan 7500 lira emekli aylığıyla yaşamaya çalışan 10 milyon emeklinin olduğu bu ülkede, emeklilikte insanca yaşamak haktır diyerek mücadele ediyoruz” dedi.

Ardından kürsüye çağrılan CHP’li Gamze Taşçıer ise şunları söyledi: “Neden bu pazar günü evde torunlarınızı sevmek varken Ankara’nın ayazında buradasınız? Çünkü yıllardır verdiğiniz emeğin karşılığını istiyorsunuz. Hak ettiğiniz değeri görmek istiyorsunuz. Yarın mecliste bütçe görüşmeleri başlayacak. Emeklilerle ilgili tek bir düzenleme yok. Bugün açlık sınırı 14 bin liraysa, sizin aldığınız 7500 lira sizi ölüme mahkûm ettiklerinin göstergesidir.”

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir