Ekrem İmamoğlu hükümete birlikte çalışalım çağrısı yaptı

Ekrem İmamoğlu hükümete birlikte çalışalım çağrısı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarının ardından çalışanlarıyla Saraçhane’de mazbata törenine katıldı. İmamoğlu, hükümete birlikte çalışalım çağrısı yaptı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlenen mazbata töreninde önemli açıklamalarda bulundu. “Hukuk dışı uygulamalarla milletin iradesini yok sayma iradesine tanık oluyoruz” ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu, “Siyasi maksatlı yargı kararlarıyla demokrasiye darbe vurulmak istendiğini görüyoruz. Asla unutulmamalıdır ki milli iradenin üstünlüğü, cumhuriyetimizin üstünde yükseldiği temel değerlerden asla vazgeçemeyeceğimiz prensiplerden biridir””dedi.

“YSK görevini yaptı

Van’da yaşanan mazbata tartışmalarına da değinen İmamoğlu, “Seçim gecesi söylenenlerin tersine Van’da gereksiz bir gerilimle hak gaspı çabalarına girildiğini üzülerek gördük. Ne mutlu ki YSK görevini yaptı. Teşekkür ederiz. Hukuk ve demokrasi dışı gidişata son vererek yanlıştan dönülmesini sağlamıştır” diye konuştu.

“Çifte standart uygulamalarının yenileri sergileniyor”

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Ancak İstanbul’da da benzeri anlayışlar devam ediyor. Dün bir yandan mazbata veriliyor bir kısım çifte standart uygulamalarının yenileri sergileniyor. Bunların gözümüzden kaçtığını, görmeyeceğimizi kimse düşünmesin. Aldığımız mazbatanın diğer hukuksuzlukları gölgeleyeceğini kimse düşünmesin. Bizim mazbatamızın daha önünde duran şey milletimizin her bireyine uygulanan hukuka dair süreçlerdir. Her birisini tek tek takip ettiğimi ve gereken adalet için, eşitlik için özgürlük için gereken her tepkiyi göstereceğimi herkes bilsin ve duysun.”

Ekrem İmamoğlu: “Mazbata neden verilmiyor?”

Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da oyların tekrar sayılmasına değinen İmamoğlu, “Üzülerek görüyorum ki kumpaslarla millet iradesini gasp etme gayretleri devam ediyor. İstanbul’da kazandığımız Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da oyların tekrar sayılması ve bu konuda bence usulsüzce ve yapılan alınan kararlar bence asla amacına uygun olmayacak şekilde alınırken, bizim ucu ucuna kaybettiğimiz Fatih’te, Arnavutköy’de yeniden sayım taleplerimizin hiç umursamadan hızla reddedilmesini İstanbulluların iradesini gasp etme girişimi olarak değerlendireceğimizden kimse kuşu duymasın. Bizim istediğimiz çifte standarttan vazgeçilmesidir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, “Açık farkla kazandığımız Tuzla’da benim genç yol arkadaşım Eren Ali Bingöl’e neden mazbata verilmiyor? Yüzde 11 farkla kazanmış arkadaşımız mazbatayı ne zaman alacak belli değil” ifadelerini kullandı.

İstanbul ilçelerinde son durum: Hangi adaylar mazbatasını aldı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir