Ekrem İmamoğlu: “Adalet herkesi eşitlemelidir”

Ekrem İmamoğlu: “Adalet herkesi eşitlemelidir”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Antalya’daki kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kepez Belediye Başkanımızın hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işareti bırakmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İBB Meclisi’nde çoğunluğu kazanmasının ardından ilk encümen bugün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlığında toplandı.

“Adalet herkesi eşitlemelidir”

Toplantıda Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına tepki gösteren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Yıllar boyunca Soma faciasından Pamukova’ya, benim de çok sevdiğim insanları kaybettiğim Çorlu Tren Faciası’na kadar pek çok olay süreç içerisinde ortadadır. Yıllar geçmesine rağmen mahkemeleri sürüyor. Kazalar ve facialar ihmal üzerinden gerçekleşmişse sorumluların partisine bakılmadan cezası verilmelidir. Bu gereklilik iktidar mensupları için ne ise benim parti CHP için de aynı şekilde uygulanmalıdır ve eşit olmalıdır. Adalet herkesi eşitlemelidir. Bu bahsi geçen işlerde yıllardır birileri korunurken Antalya’da yaşanan kazada Kepez Belediye Başkanımızın hızla tutuklanması akıl ve vicdanlarda soru işaretleri bırakmıştır. Bunun nedeni adaletin adamına göre tecelli etmiş olması duygusunu yaşatmıştır. Bu duygunun gözetilmesinin önemli olduğunu duyurmak isterim. Kamuoyuna bu anlamda bir vicdan çağrısı yapmak isterim.”

“Partizanlık asla bizim yönetim anlayışımızda net olarak yoktur”

“31 Mart seçim sonuçları adaletli dürüst sorun çözme odaklı bir siyaset talebinin net ifadesidir. 31 Mart, insanları kutuplaştırmayan ortak akla dayalı ve vicdanlı bir siyaset talebinin net ifadesidir. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir kesim diğerinin düşmanı ve hasmı değildir olamaz olmamalıdır. Partizanlık asla bizim yönetim anlayışımızda net olarak yoktur. Önümüzdeki 5 yıl boyunca bunu ve bu anlayışı bu mecliste çok daha güçlü şekilde göstermek konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Ortak akılla şehrimizin tüm sorunlarını tek tek çözecek büyük ve kalıcı yatırımları hep birlikte yapacağız. Bu büyük ekonomik krizde vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kent lokantaları, öğrenci bursları, anne kartlar, kadın eğitim kurumları ve kreşler ile sosyal altyapı projelerimizi daha da artırarak hız vereceğiz. Elimizden gelen her fırsatı ve kaynağı kullanarak şehrimizin altını metro ağlarıyla örmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum ki hiçbir fayda sağlamadığı bu seçimlerde iyice anlaşılan bazı engelleme çabaları da artık son bulur. Bugün kıymetli İBB Meclisinden tekrar etmek isterim ki başta Beylikdüzü, Sefaköy raylı sistem olmak üzere artık bekleyen tüm imzalarımızı lütfen atın. Atınız ki biz de hızlıca şehir olarak işlerimize odaklanalım. İstanbul’un çevre şehir trafik sorunlarını hızlıca hep birlikte çözebilelim bu yeni dönemde sırt sırta verebilirsek şehrimizin her ilçesinde yaşam kalitesini arttırabiliriz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir