Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Türkiye’nin durumunu ne?

Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Türkiye’nin durumunu ne?

Derin Yoksulluk Ağı, ilkokul öğrencilerinin ücretsiz yemeğe erişebilmesi için Türkiye’yi Birleşmiş Milletler destekli “Okul Yemekleri Koalisyonu”na katılmaya çağıran bir raporunu kamuoyuyla paylaştı.  

Derin Yoksulluk Ağı adlı sivil toplum girişiminin hazırladığı bir rapor, Türkiye’de okul çağındaki çocukların beslenme sorunlarının ciddileştiğine dair bir takım verileri ortaya koydu.

Raporda eylül ayında “Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği”nin değiştirilerek 6 Şubat depreminden etkilenen 11 il haricindeki illerde anaokullarındaki öğrencilere yemek verme uygulamasının kaldırıldığına dikkat çekildi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımlanan çalışmanın özet kısmında, sorunun çözümü için istikrarlı politikaların geliştirilmesi amacıyla, hükümetlerin ve uluslararası kurumların birbirlerine çeşitli destekler verdiği ve birbirini disipline ettiği, 90 üyesi bulunan “Okul Yemekleri Koalisyonu”na Türkiye’nin de katılması gerektiği vurgulandı.

Koalisyona üye olan ülkelerden örneklerin sıralandığı çalışmada Finlandiya, Çin ve Japonya vb. ülkelerdeki deneyimlere ve rakamlara da yer verildi.

Metnin tamamını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir