Dev maça saatler kaldı!!

Dev maça saatler kaldı!!

Derbi maçta Fenerbahçe evinde Galatasaray’ı ağırlıyor.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk edecek. Ülker Stadyumu’nda saat 19.00’da oynanacak müsabakayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS’tan naklen yayınlanacak.

Ligde geride kalan 16 maçta iki takım da 14’er galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle benzer performans sergileyerek ilk iki sırayı aldı.

Averajla lider durumda bulunan ev sahibi Fenerbahçe, ligde çıktığı 4 maçta VavaCars Fatih Karagümrük, EMS Yapı Sivasspor, Beşiktaş ve Mondihome Kayserispor maçlarını galibiyetle tamamladı.

 

FRED VE MERT HAKAN CEZALI, BECAO VE ZAJC SAKAT

Fenerbahçe’de Galatasaray derbisi öncesinde 4 eksik bulunuyor. Kayserispor deplasmanında kırmızı kart gören Mert Hakan Yandaş ve Fred cezalı oldukları için takımlarını yalnız bırakacak.

Sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc da Galatasaray karşısında oynayamayacak.

 

BÜYÜK MAÇLARIN GOLCÜSÜ ICARDİ

Galatasaraylı Mauro Icardi, Süper Lig’de şampiyonluk yaşayan takımlara karşı forma giydiği tüm maçlarda ağları havalandırmayı başardı.

Arjantinli futbolcu, ligde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir ile oynanan 10 karşılaşmada 13 kez topu filelere gönderdi.

Icardi, forma giydiği 3 Beşiktaş maçında 5, 3 Başakşehir karşılaşmasında 3, 2 Trabzonspor müsabakasında 3, 2 Fenerbahçe derbisinde 2 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.

 

LİGİN EN İYİ SAVUNMA YAPAN TAKIMI

Galatasaray, Süper Lig’de en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor.

Ligde çıktığı 16 karşılaşmada 32 gol atarak en iyi hücum performansını sergileyen ikinci takım olan sarı-kırmızılılar, kalesinde ise sadece 9 gol gördü. “Cimbom” bu performansıyla kalesinde en az gole izin veren takım oldu.

 

DAVİNSON’UN DURUMU BELİRSİZ

Bununla birlikte Galatasaray’ın Kolombiyalı stoperi Davinson Sanchez’in forma giyip giyemeyeceği de belirsizliğini koruyor.

Sakatlığı nedeniyle son 5 resmi müsabakanın 4’ünde oynayamayan Sanchez’in durumu bugün yapılacak antrenmanın ardından netleşecek. Ağrıları olan tecrübeli stoperin yetişmemesi durumunda stoper tandemi Victor Nelsson-Abdülkerim Bardakcı’dan oluşacak.

 

GALATASARAY TARAFTARI YAKLAŞIK 4 YIL SONRA KADIKÖY’DE

Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaklaşık 4 yıl sonra Kadıköy’deki derbide takımlarını destekleyecek.

Son olarak 2019-2020 sezonunun ikinci yarısında 23 Şubat 2020’de yapılan derbiye giden taraftarlar, karşılaşmada da takımlarının yanında olacak. Taraftarlar, 3 yıl 10 aylık aranın ardından Kadıköy deplasmanına gidecek.

Derbiye İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu kararıyla 2 bin 79 Galatasaray taraftarı alınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir