“Kılıçdaroğlu beni hayal kırıklığına uğrattı”

“Kılıçdaroğlu beni hayal kırıklığına uğrattı”

Ahmet Davutoğlu, Ümit Özdağ ile imzaladığı ittifak protokolü nedeniyle eski CHP liderine kızgınlığını ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası You Tube kanalında gündemi yorumladı. Gazeteci Fatih Atik’in Gündem Özel adlı programına katılan Ahmet Davutoğlu; AYM ile Yargıtay arasındaki Can Atalay krizi, hilafet tartışması, Süper Kupa meselesi vb. başlıklarda kendisine sorulan sorulara samimi cevaplar verdi.

Can Atalay’ın durumu hakkında “trajikomik bir tablo” diyen Davutoğlu, “İki vatandaş ihtilaf düştüğünde mahkemeye gider de iki yüksek mahkeme ihtilafa düştüğünde ne olacak? Bunu çözecek bir aracınız var mı? Anayasasızlaşmayla karşı karşıyayız. Yargı bir tasallut aracı olarak kullanıldığında buna kim dur diyecek?” yorumunu yaptı.

Davutoğlu programın sonuna doğru Kemal Kılıçdaroğlu hakkında sorulan bir soru üzerine ise şunları söyledi:

“Beni sükut-u hayale uğratan açık ve net ifade edeyim Ümit Özdağ ile yapılan sözleşmedir. O masada dokümanlar ürettik biz. O dokümanlarla ülkeyi yönetirdik. Fakat o dokümanların ruhuna aykırı tavırlarıyla bilinen… Ümit Özdağ’ın siyaset anlayışıyla, 6’lı masanın aylarca oluşturduğu dokümanlar arasında hiçbir ortak bağ görmüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumu hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü nasıl birlikte olabileceğiz?” 

Kemal Kılıçdaroğlu’na da bu hayal kırıklığından bahsettiğini ifade eden Davutoğlu, “Nasıl beraber olabileceğimizi düşündünüz” dediğini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir