Cevdet Yılmaz enflasyonda düşüş için tarih verdi

Cevdet Yılmaz enflasyonda düşüş için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz enflasyonla ilgili, “Yıllık etkiyi 2024’ün ortalarından itibaren görmeye başlayacağız. 2024’ün ortalarından itibaren enflasyonda belirgin şekilde düşüş gerçekleşecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Sürdürülebilir Yaşam ve Akıllı Şehirler” temasıyla düzenlenen 7. İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde konuştu.

Yılmaz, enflasyon gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını ve bunu unutmadıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

Normalde yaz aylarında enflasyon daha düşük olur mevsimsel etkiler nedeniyle, sonbaharda daha yükselir. Bu sene tam tersini yaşıyoruz. Yaz aylarında kur artışı, başka birtakım etkilerle enflasyon oldukça yüksek geldi. Aldığımız tedbirlerin etkisiyle sonbaharda mevsimsel koşullar aleyhte olduğu halde enflasyonun aylık bazda oldukça önemli oranda düştüğünü görüyoruz. Yüzde 3 küsur düzeyine gelmiş durumdayız. Çekirdek enflasyon dediğimiz daha önemli bir gösterge var. Orada yüzde 2’nin altına inmiş durumdayız. Enflasyonla mücadelemizin aylık etkilerini görmeye başladık. Yıllık etkiyi ise 2024’ün ortalarından itibaren görmeye başlayacağız. 2024’ün ortalarından itibaren enflasyonda belirgin şekilde düşüş gerçekleşecek.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir