Bugün açıklanıyor, Özgür Özel’in MYK’sında kimler olacak?

Bugün açıklanıyor, Özgür Özel’in MYK’sında kimler olacak?

Özel’in genel başkan seçildiği kurultay sonrası ilk PM toplantısını bugün yapacak. Toplantının ardından partinin yeni MYK’sının da açıklanması bekleniyor. MYK’ya girecek isimler konusunda farklı tahminler var…

CHP‘nin yeni Parti Meclisi (PM), ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Yeni Genel Başkan Özgür Özel’in başkanlığında toplanacak PM’de hem partinin yeni dönem siyaseti ele alınacak, hem de yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlenecek.

PM’de ayrıca, ‘yargı krizi’ne karşı CHP’nin atacağı adımlar, yeni dönemde yapılması gerekenler ve yerel seçimlere hazırlık gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

Toplantının ardından Özel, ‘A Takımı’ olarak da adlandırılan yeni MYK’yı açıklayacak.

 

PEKİ YENİ MYK’DA KİMLER OLACAK?

En çok üstünde durulan dört isim ve olası pozisyonları şöyle:

Selin Sayek Böke – Genel Sekreter

Yalçın Karatepe – Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Murat Bakan – Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Murat Emir – Grup Başkanvekili

 

Oda TV’ye göre:

-Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Gökhan Zeybek

-Eren Erdem’in istifası ile boşalan Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarında Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Ali Haydar Fırat

-Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na İlhan Uzgel

Öte yandan parti dışından Ekonomist Yalçın Karatepe gibi isimlerin de Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirileceği öğrenildi.

 

Artı Gerçek’e göre:

– Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısının CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un olacağı konuşuluyor.

–  Savunma politikaları ile ilgili genel başkan yardımcılığının oluşturulabileceği, bu göreve ise askeri casusluk davasından bir süre tutuklu kaldıktan sonra beraat eden emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu’nun gelmesi bekleniyor.

– Yeni MYK’da CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın da yer alacağı konuşuluyor. Bakan’ın, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı iddiası da konuşulanlar arasında.

– Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise Gökçe Gökçen’in geleceği belirtiliyor.

– Kılıçdaroğlu döneminde partinin Genel Sekreterliğini yürütmüş olan ve Özgür Özel’in listesinden PM’ye giren Selin Sayek Böke’nin aynı göreve devam edeceği ve parti sözcülüğünü de üstlenebileceği ifade ediliyor.

– Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesi bekleniyor.

– Çevre ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine ise İklim Uzmanı Dr. Baran Bozoğlu’nun getirilmesi bekleniyor.

– Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’ndan giren dış politika uzmanı Prof. Dr. İlhan Uzgel’in Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesi bekleniyor.

– Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine Gökhan Zeybek’in getirilmesi bekleniyor.

– Medya Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi yürüten Eren Erdem’in yerine Gazeteci-Yazar Ali Haydar Fırat’ın getirileceği belirtiliyor.

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir