Britanya İşçi Partisi lideri Starmer’a Gazze nedeniyle protesto…

Britanya İşçi Partisi lideri Starmer’a Gazze nedeniyle protesto…

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer, düşünce kuruluşu Chatham House’da yaptığı konuşmanın ardından çıktığı sırada “utan”, “ateşkes hemen şimdi” ve “savaş suçlusu” sloganlarıyla protesto edildi. 

Keir Starmer, Chatham House’da yaptığı konuşmada Gazze’de ateşkes çağrısında bulunmayı reddetti ve bir ateşkesin Hamas’ın işine yarayacağını iddia etti.

Sosyal medyada paylaşılan videoda, protestocuların polis tarafından engellenmeye çalışıldığı görülüyor.

Britanya İşçi Partisi lideri Keir Starmer: Ateşkes, Hamas’ı cesaretlendirir

Starmer, bir ateşkesin Hamas’ı yeniden saldırmak için “cesaretlendireceğini” ve örgütün “gelecekteki şiddet için hemen hazırlanmaya” başlayacağını söyledi.

Solcu lider, 7 Ekim saldırısının “Holokost’tan bu yana Yahudilere yönelik en büyük katliam” ve “çok az ülkenin tecrübe ettiği vahşet ölçeğinde bir terörizm” olduğunu söyledi.

Gazze’den bahsederken, bölgenin “hayal edilemeyecek boyutta” bir insani felaketten mustarip olduğunu ve binlerce Filistinlinin “kirlenmiş pislik içmeye mahkûm edildiğini” ifade etti. Ancak ateşkesi desteklemediğini belirtti.

Starmer, “Ateşkes her zaman çatışmayı bulunduğu yerde dondurur. Ve biz konuşurken, bu Hamas’a 7 Ekim’de gördüğümüz türden bir saldırıyı gerçekleştirecek altyapı ve kabiliyetleri bırakacaktır” dedi.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir