Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), 2026-2027 akademik yılı itibarıyla hayata geçireceği BAU Hub Invest programı ile girişimci öğrencilere toplamda 200 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sunacak. Üniversitenin stratejik partneri olan yatırımcı teknoloji firmalarının da katkısıyla hayata geçirilecek bu program, gençlerin iş kurma süreçlerini desteklemeyi hedefliyor.

BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, programın tanıtımında yaptığı konuşmada, gençlerin daha fazla girişimci olması gerektiğini vurgulayarak, "İki yılda 200 milyon liraya kadar yatırım desteğini taahhüt ediyoruz," dedi. Yücel, öğrencilere iş arayan değil, iş kuran konumuna gelmeleri yönünde çağrıda bulundu.

BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu ise BAU Hub Invest'in üniversitenin girişimcilik vizyonunda yeni bir dönemi başlattığını belirtti. Hatipoğlu, programın, nitelikli girişimlerin doğru zamanda doğru yatırım mekanizmalarıyla buluşması ihtiyacına cevap vereceğini söyledi. Üniversitenin deneyimi, iş birlikleri ve altyapısının bu yeni aşamada bütüncül bir destek platformu sunduğunu ekledi.

BAU Araştırma Dekanı Dr. Nil Girgin Kalıp, programın dört farklı yatırım hattından oluşacağını açıkladı. Bu hatlar; TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) programına kabul alan tohum girişimler, BİGG+ aşamasına geçenler, KOSGEB destekli BUG Lab TEKMER çatısı altındaki oyun girişimcileri ve büyüme aşamasına geçmek üzere olan girişimleri kapsayacak.