Ak Parti İstanbul adayı Murat Kurum

Ak Parti İstanbul adayı Murat Kurum

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta içi yaptığı açıklamada partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını söyledi. Ancak toplantıya saatler kala sosyal medyaya düşen bir video ile AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının AKP İstanbul Milletvekili Murat Kurum olduğu ortaya çıktı.

“16 MİLYON İSTANBULLU İÇİN…”

Kurum, kararın kendisine AKP yönetimi tarafından bildirilmesinin ardından ilk açıklamasını ekibine yaptı.

Kurum, açıklamasında “Ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla birlikte çıkacağız. 16 milyon İstanbullu için çıkacağız. İstanbul’un bu karmaşasını, düzensizliğini, insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte ortadan kaldırmak için tüm ekibimizle, tüm arkadaşlarımızla ki uzun zamandır benimle beraber çalışıyorsunuz” dedi.

MURAT KURUM KİMDİR?

İnşaat Yüksek Mühendisi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak doğdu. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu (1999). Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında yaptı. Kurum evli ve 3 çocuk babasıdır.

MURAT KURUM’UN SİYASET KARİYERİ

2018’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı bırakmasının ardından yine aynı alanda TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam etmektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir