-
İtalyan Lisesi’ni bitirdi, Doğuş Üniversitesi’nde burslu olarak Uluslararası İlişkiler okudu, École des hautes études en sciences sociales’de (EHESS) tarih yüksek lisansı yaptı, halen EHESS ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Bizans tarihi alanındaki doktorasını sürdürmektedir. Akademik çalışmaları haricinde edebiyat ve sinema üzerine çok sayıda makale ve eleştiri yazısı yayımlanan Tirali, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) yönetim kurulu üyesidir.
-
ODTÜ Ekonomi bölümünde lisans, Warwick Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Politik bölümünde yüksek lisans çalışmalarını tamamladıktan sonra McMaster Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde sürdürdüğü doktora çalışmasını tez aşamasında bırakmıştır. Kısa bir gazetecilik deneyiminin ardından Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda (TEPAV) araştırmacı ve analist olarak çalışmıştır. Çeşitli dergi, kitap ve internet sitelerinde makaleleri yayımlanmıştır. Halen bağımsız danışman olarak çalışmaktadır.
-
1971 Bursa doğumlu, okur ve yazar. Bursa Erkek Lisesi, Kayseri Fen Lisesi ve İktisat Fakültesi'nde öğrenim gördü. 1983 yılından beri yazılarından telif alıyor, 1985 yılından beri gazetelerde çalışıyor.
Mizah dergileriyle başlayan yazarlık serüveni, edebiyat ve sanat dergileriyle devam etti. Üniversiteye başladığından beri reklam dünyasının içinde ama kendini "reklamcı" diye tanımlamıyor, çünkü "reklamcı"lığın bir "kimlik" değil, bir "giysi" olduğuna inanıyor. Başsoy "Reklamcı Nedir? Nasıl Reklamcı Olunur?" isimli deneysel "kitabımsı"sında okurlara bu ayrımı anlatıyor.
2011 yılında çıkan "AKP Neden Kazanır? CHP Neden Kaybeder?" kitabı ile Türkiye'de AKP dışında hiçbir partinin doğru algı yönetimi yapmadığını, bu nedenle kaybettiklerini ve böyle devam ederlerse sonsuza dek kaybedeceklerini anlattı. Ateşli Kitaplar adını verdiği mini kitaplar dizisiyle, yirmi yıldır yazdığı tüm deneme, öykü, masal ve aforizmalarını bir araya getiriyor.
Ateş İlyas Başsoy ulusal ve uluslararası çok sayıda ödül kazandı. Türkiye Zeka Vakfı Genel Kurul üyesidir.
-
TBMM'de 24. dönem CHP Bursa Milletvekili olarak görev yapmış, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ve Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi, yüksek lisans ve doktora eğitimini Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştiren Erdemir, ODTÜ ve Bilkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Hâlihazırda Washington’da bulunan Demokrasileri Savunma Vakfı'nda Türkiye Programı kıdemli direktörü olarak çalışmaktadır. İnanç Özgürlüğü için Uluslararası Parlamenterler Girişimi (IPPFoRB) kurucusu ve yürütme kurulu üyesidir. Anti-Defamation League Orta Doğu Azınlıkları Eylem Grubu uzmanlarındandır. 2016 yılında Stefanus İnanç Özgürlüğü, 2019 yılında HALC İlk Özgürlük ödülüne layık görülmüştür.
-
Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır. Yale Üniversitesi Yayınları’ndan 2012 yılında çıkan From the Abode of Islam to the Turkish Vatan: Making of a National Homeland in Turkey kitabınn yazarıdır. New York Times, Huffington Post, Al Jazeera, Hurriyet Daily News, Open Democracy gibi uluslararası basın kuruluşlarında yazıları yayımlanmıştır.
-
Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezuniyetini takiben yerel yönetim düzeyinde kültürel koruma ve kırsal kalkınma projelerinde çalışmış, 7 Haziran seçimlerinde aday kampanyası yürütmüştür. Türkiye'de sosyal dayanışma ekonomisini yaygınlaştıran, ülkenin gençlerce kurulmuş ilk Ar-Ge ve eğitim kooperatifi olan Genç İşi Kooperatif’in kurucu ortağıdır. Johns Hopkins Üniversitesi SAIS’te Uluslararası Kalkınma yüksek lisansı yapmış, Uluslararası Çalışma Örgütü, Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda çalışmıştır. Kapsayıcı istihdam ve sosyal dayanışma ekonomisi alanında danışmanlık yapmayı sürdürmektedir.
-
1975 İstanbul doğumlu olan Bilgehan Baykal, İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra sırasıyla University of Maine’de Pre-MBA, İngiltere’de Henley Management School’da MBA ve Marmara Üniversitesi’nde kalkınma iktisadı üzerine yüksek lisans yaptı. 2016 yılında Marmara Üniversitesi'nde Avrupa Birliği iktisadı üzerine doktorasını bitiren Bilgehan Baykal, 20 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe hem yerel hem çok uluslu şirketlerde yöneticilik yapmıştır. 2008-2015 yılları arasında Radikal, Birgün, Yeni Harman, Techinside gibi mecralarda köşe yazıları yazan Bilgehan Baykal "Teknik Değişimin Ekonomisi" kitabının yazarları arasındadır. Baykal, TÜSES Vakfı Yönetim Kurulu üyesidir.
-
5 Eylül 2015 günü Çanakkale'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Boysan Yakar, gönüllü çalışmalarına 2005 yılında Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nde başlamıştır. 2008 yılında kurulan LGBTİ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin 2013 yılında gösterime giren “Benim Çocuğum” belgeselinde yönetmen asistanlığı yapmıştır. Haziran 2013’te İstanbul’da başlayan ve Türkiye’nin birçok kentinde devam eden Gezi Direnişi sonrası 2014 yerel seçimlerinde İstanbul’da yaşadığı Şişli ilçesinden açık eşcinsel kimliğiyle belediye meclis üyesi adayı olmuştur. Şişli Belediyesi’nde yurttaşlara yönelik eşit hizmetler ve insan hakları alanında başkan danışmanlığı görevini sürdürmüş, toplumsal eşitlik alanında projeler üretmiştir. Belediyeye ait beş yıllık stratejik plan ve bütçesinde ilk kez LGBTİ’lere yer verilmesini sağlamış, bu vesileyle eşitlik temelli politikalar geliştirerek LGBTİ yurttaşların eşit hizmetler almasını hızlandırmıştır.
Nisan 2015 yılında ABD’nin devlet bursuyla Washington DC’de bulunan Human Rights Campaign ve Victory Institute & Fund örgütlerinde danışman olarak çalışmıştır. 2006 yılından beridir İstanbul LGBTİ Onur Haftası Komisyonu'nda yer almıştır. Ayrıca Şişli Kent Konseyi 2014-2016 döneminde LGBTİ haklarından sorumlu yürütme kurulu üyeliğini sürdürmüştür. Türkiye'de LGBTİ hak mücadelesi alanında bölgesel ve uluslararası çalışmalar yapan Yakar, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar Bölümü mezunuydu. Değerli anısı, Yeni Arayış'ta "Boysan Yakar'ın Nefesi" başlığıyla yayımlanacak yazılarla yaşamaktadır.
-
New York ve İstanbul Baroları’na kayıtlı bir avukat olup aynı zamanda Avrupa ve Türk Patent Enstitüleri nezdinde kayıtlı patent ve marka vekilidir. Marmara Hukuk Fakültesi’nden hukuk lisansı ve University of Virgina School of Law hukuk yüksek lisanslarının yanısıra Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünden de yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.
Ünsal Gündüz Avukat Ortaklığı kurucu ortaklarından olan Ünsal, daha önce Google ve YouTube’un Bölgesel Hukuk Müşavirliği yapmış, ABD, Japonya ve Türkiye’de on iki yılı aşkın bir süre Baker Botts, DLA Piper, Kobayasahi Todo gibi hukuk şirketlerinde hukuk uygulamasında bulunmuştur.
Burçak Ünsal’ın çalışma alanları teknoloji, telekomünikasyon, medya, birleşme ve devralmalar, yaşam bilimleri, ticari ve idari işlemler ve bunlara ilişkin ihtilaf çözümlemeleri üzerinde yoğunlaşır. Avukatlık yapmanın yanısıra, Ünsal Boğaziçi Ünivesitesi Bilgi Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Kurul üyesi olup, çeşitli üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları nezdinde hukuk eğitimleri ve seminerleri vermekte ve makaleler yayınlamaktadır.
-
Cenk Sidar New York ve Washington merkezli GlobalWonks şirketinin kurucusu ve CEO`sudur. Türkiye Rüyası Yeni Siyaset kitabının yazarıdır. Johns Hopkins Üniversitesi İleri Uluslararası Çalışmalar Okulu’dan (SAIS) yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.
-
Ekonomist, araştırmacı. Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. ODTÜ İstatistik bölümünden lisans, Suffolk Üniversitesi, Boston'da Ekonomi doktora derecesini almıştır. İksara adlı veri analiz ve araştırma firmasının kurucu ortağıdır. Veriye dayalı rapor, analiz ve araştırmalar yürütmektedir.
-
Virginia Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler ve sosyoloji lisansının ardından sosyoloji yüksek lisansını tamamladı. Siyaset sosyolojisi, edebiyat sosyolojisi ve Ortadoğu siyaseti üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
-
Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde doktora çalışmasını sürdürmektedir. Tez araştırma konusu Avrupa Birliği (AB)’nin ve üye ülkelerinin kalkınma ve işbirliği politikalarının analizi üzerinedir. Uluslararası Şeffaflık Derneği’nde Siyasette Şeffaflık Projesi’nin koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Daha önce İktisadi Kalkınma Vakfı’nda (İKV) AB uzmanı ve İstanbul Politikalar Merkezi’nde (İPM) proje asistanı olarak çalışmıştır. Londra’daki King’s College’dan Avrupa Çalışmaları alanında (2008), Atina Üniversitesi’nden de Güneydoğu Avrupa Çalışmaları üzerine (2009) yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır. Sabancı Üniversitesi Toplumsal ve Siyasal Bilimler Lisans Programı mezunudur (2007).
-
-
Doktorasını George Mason Üniversitesi'nde çatışma çözümlemesi alanında tamamlayan Doğa Ulaş Eralp, Washington'da American Üniversitesi`nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. "Politics of the European Union in Bosnia-Herzegovina: Between Conflict and Democracy" ve "Turkey as a Mediator: Stories of Success and Failure" adlı kitapların yazarıdır.
-
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunu olan Egemen Aldoğan Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimine devam ediyor. Medya incelemeleri, yakın siyasi tarih, basın tarihi ve yeni medya üzerine çalışıyor.
-
1986`da Berlin`de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul`da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. DAAD bursiyeri olarak Hamburg ve Akdeniz Üniversitelerinin ortak yüksek lisans programı olan Euromaster`i tamamladı. CHP ve SODEV üyesi. Taraf, Radikal ve Yeni Şafak`ta yazıları yayınlandı. Nüve`de yazıyor.
-
Oxford Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora çalışmasını sürdürmektedir. Daha önce Cumhuriyet, TRT ve BBC Türkçe’de gazeteci olarak çalışmıştır. Hurst Yayınları’ndan basılacak olan The New Turkey and its Discontents adlı kitabın eş yazarıdır.
-
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesidir. 2012'den bu yana Karşılaştırmalı Siyaset Anabilim Dalı başkanlığı görevini yürütmektedir. Sırasıyla Mülkiye'de Uluslararası İlişkiler lisans, ODTÜ'de Yüksek lisans ve Essex Üniversitesinde Sosyoloji Doktora derecelerini tamamlamıştır. London School of Economics'te, Avrupa Enstitüsünde
doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. SBF'de Karşılaştırmalı Siyaset, Tarihsel Sosyoloji, Küresel Sosyal Demokrasi, Siyasal Elitler, Siyaset Psikolojisi, Milliyetçilik ve Etnisite alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
-
Politikaya, özellikle de çevre ve iklim politikasına ilgisi Gezi Parkı protestoları sırasında başlayan Şencan, University of California, Santa Barbara'da Çevre Ekonomisi ve Politikası üzerine yüksek lisansını 2018'de tamamladı. Şu anda Public Policy Institute of California'da (PPIC) su politikası araştırmacısı olarak çalışıyor.
-
Gülcan Yayla, kendini toplumsal eşitliğe adamış bir sosyal girişimci. Eskişehir Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde devam etti ve mezuniyeti sonrası özel sektörde strateji ve iş geliştirme danışmanı olarak 3 yıl çalıştı. O dönem Kamboçya’ya gitmesi ve sonrasında Oy ve Ötesi’nin kurucularından olması, hayatındaki dönüm noktalarını oluşturdu. Ülkesindeki çocuk ve gençlerin sorunlarına yönelik çözümler üretmek isteğiyle, Amerika’da Washington University in St. Louis’te sosyal girişimcilik ve uluslararası kalkınma alanında tam burslu olarak iki yüksek lisans derecesi tamamladı. St. Louis’in suç oranı ve sosyal sorunları en yüksek bölgesinde başlattığı sosyal sorumluluk projesiyle, okulundan Girişimcilik Ödülü aldı. Şu anda Türkiye’de genç işsizliğe yönelik teknoloji alanında eğitimler sağlayan ve kaliteli bilişim eğitimine ulaşımı kolaylaştıran Kodluyoruz Derneği’nde çalışıyor.
-
-
Kerem Kılıçdaroğlu, Türkiye’de Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünü bitirmesinin ardından ODTÜ’de Asya Çalışmaları üzerine yüksek lisans yaptı. Güney Kore Devleti’nin bursuyla gittiği Kore Üniversitesi’nde karşılaştırmalı siyaset bölümünde doktora tezi hazırlamaktadır.
-
Johns Hopkins Üniversite’si Siyaset Bilimi ve Hükümet Bölümü’nden yüksek lisans derecesi bulunmakta olup, İstanbul merkezli Toplumcu Düşünce Enstitüsü’nde ve Washington’da bulunan Stratejik Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde (CSIS) araştırmalar yapmaktadır. ABD’de 2010 ara dönem seçimlerinde Demokrat Milli Komitesi (DNC) ile partinin siyah seçmen stratejisini yürütmekte olan Brilliant Corners Araştırma Kuruluşu’nda çalışmıştır. 2012 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Obama for America’da genç analist olarak görev almıştır. ABD iç siyaseti ve dış politikası, sol siyaset, toplum ve seçmen davranışları, seçimler ve seçim kampanyaları üzerine odaklı çalışmaktadır. Young Democrats ve Young Fabians topluluklarının üyesidir.
-
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde uluslararası hukuk, uluslararası ekonomi hukuku ve insan hakları hukuku dersleri vermektedir. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını Oxford Üniversitesi’nde yapmıştır. Avrupa Uluslararası Hukuk Derneği, Amerikan Uluslararası Hukuk Derneği, Uluslararası Ekonomi Hukukçuları Derneği gibi pek çok uluslararası kuruluşun üyesidir. Çalışmaları uluslararası ticaret hukuku, uluslararası yatırımların korunması ve yatırım tahkimi ve uluslararası insan hakları hukuku alanlarında yoğunlaşmaktadır.
-
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 2015 yılında mezun oldu. 2012 yılında uluslararası gönüllük projesi kapsamında bir ay Rusya'da kalarak çeşitli okullarda Türk kültürünü anlattı. Borusan Makina ve Güç Sistemleri ve Domino's Pizza'nın genel merkezlerinde staj yaptı. 2016 yılında Amerika'ya yerleşti. Bay Atlantic University'de girişimcilik üzerine MBA yapmıştır.
-
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku Bölümü’nden yüksek lisans derecesi bulunan gazeteci ve yazar, Yeni Şafak gazetesinde editörlük ve köşe yazarlığı yaptı. Yeni Şafak'tan atıldıktan sonra T24 internet gazetesinde yazdı. 29 Ekim 2014′ye çıkan Millet Gazetesi’nde köşe yazmaya başladı. Millet'e el konulduktan sonra haberdar.com'da yazdı.
Başörtüsü-Türban ve Sosyal Demokrat Parti Krizi ve Sol Arayışlar adlı kitapları bulunmaktadır.
-
Yüksek lisans derecesini Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü,
Rusya Tarihi ve Araştırmaları Merkezinden almıştır. Bu dönemde Türkiye kültürel ve siyasi tarihinde Rus ve Komünizm karşıtlığı üzerine yaptığı çalışmaları daha sonrasında ODTÜ'de nefret söylemi ve Türk milliyetçi söyleminde "öteki algısı" konusunda geliştirmiştir. Doktora tezini Türkiye'de Anti-Semitizmin Kemalist ve İslamcı söylemlerdeki kıyaslaması üzerine hazırlamaktadır. Çalışma alanları alanları arasında siyasi tarih, ideoloji ve söylem, milliyetçilik, yabancı düşmanlığı, Yahudi karşıtlığı, Türkiye modernleşme tarihi ve "Türkiye kültür ve sanat tarihinde siyasi etkiler" bulunmaktadır. Hâlen siyasi danışman olarak görev yapmaktadır.
-
Tufts Üniversite’sinde Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Bölümü öğrencisidir. Yahudi toplumunun genç kuşağını temsil eden Avlaremoz’da yazar ve editör olarak görev yapmaktadır. İnsan hakları savunucusu ve nefret suçlarıyla mücadele örgütü Anti-Defamation League’de çalışmaktadır.
-
Boğaziçi Üniversitesi ve ABD Emerson College’da siyaset iletişimi konusunda yüksek lisansını yaptı. Kültür Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve en son olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde siyaset iletişimi dersleri verdi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde CHP Milletvekili adayı oldu. Halen Medyascope TV'de kadın hakları üzerine program yapmaktadır. Kadın Siyaset Merkezi (KASİMER) kurucusu olup kadının siyasete katılımı konusunda çalışmalar yapmaktadır. Association For Women's Rights Development (AWID) üyesidir.
-
Onur Bülbül, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’nda sırasıyla dış ticaret uzmanı, serbest ticaret anlaşması müzakerecisi, ve Bakan danışmanlığı görevlerinin ardınan, Türkiye Cumhuriyeti Washington D.C. Büyükelçiliği’nde diplomat olarak görev yapmıştır. Halihazırda ABD merkezli InnoNative Advisors isimli stratejik danışmanlık ve iş geliştirme şirketinin kurucu başkanıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkileri Bölümü’nden lisans, İngiltere Sussex Üniversitesi’nden Avrupa Hukuku alanında yüksek lisans ve yine ODTÜ’den Uluslararası Siyasi İktisat alanında doktora derecelerine sahiptir.
-
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ders vermekte ve doktora çalışmasını “1950 - 1960 Türkiye siyasetinin karikatürler üzerinden siyasi ve kültürel anatomisi” başlığı altında ODTÜ Siyaset Bilimi Bölümü’nde sürdürmektedir. 2012-2014 yılları arasında Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda (TEPAV) görev almıştır. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.
-
Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Amerikan Merkez Bankası’nda (FED) dört yıl görev almış, Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) danışmanlık yapmıştır. 36 yaşın altındaki iktisatçılara verilen Lamfalussy Fellowship, TCMB Genç İktisatçı Ödülü ve TÜBİTAK Teşvik Ödülü sahibidir.
-
TBMM 25. Dönem İzmir Milletvekilliği ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. 2010 yılında doçentlik derecesini almış, 2011-2014 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı, 2013-14 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak akademik çalışmalarını yürütmüştür. 2011 yılından beri TÜBİTAK Sosyal Bilimler Araştırma Grubu (SOBAG) Danışma Kurulu ile Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği kurucu üyesidir.
-
-
Sercan Çelebi, Oy ve Ötesi Derneği’nin kurucusu, sözcüsü, Yönetim Kurulu Başkanı ve vizyoneri olarak 2015’te adından sıkça söz ettiren bir sivil toplum gönüllüsü. Alman Lisesi’nden mezun olan Sercan Çelebi ardından Yale Üniversitesi'nde ekonomi ve uluslararası ilişkiler bölümlerini bitirdi. Kariyeri boyunca tarımdan enerjiye birçok sektörde görev alan Çelebi, özellikle çok uluslu şirketler ve kamu ihtiyaçlarına yönelik kapasite geliştirme ve optimizasyon konularında stratejik çözümler geliştirdi.
İzmir'de domates/biber çiftçiliğinden enerji sektörüne, İstanbul'da sosyal medya ve büyük veri analizinden New York'da yönetim danışmanlığına farklı alan ve coğrafyalarda yöneticilik yapan Çelebi McKinsey & Company ile uzun süre dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı alanlarda büyük kapsamlı projeler yürüttü. Şu anda farklı sektörlerde girişimleri bulunan ve danışmanlık faliyetleri yürüten Çelebi, İngilizce, Almanca ve İspanyolca biliyor ve dövüş sanatlarıyla uğraşıyor.
-
Ekonomi ve Finans Profesörü olarak Maryland Üniversitesinde Neil Moskowitz Kürsüsü Başkanlığı görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Uluslararası Ekonomik Araştırma Bürosu (Boston) ve de Ekonomik Politika Araştırmaları Merkezinde (London) kıdemli araştırmacıdır. Son 10 yıl içinde, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nde ziyaretçi Doçent ve Profesör olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2008 yılında Avrupa Merkez Bankasında Duisenberg üst düzey danışman, 2010-2011 yıllarında Dünya Bankası Orta Doğu Bölümü baş danışman, 2012-2013 yılında Uluslararası Para Fonunda üst düzey danışman olarak görev yapmıştır. Beyin göçünü geri çevirmek için Avrupa Birliği tarafından Avrupa Birliği üye ve aday ülkelere ABD’deki araştırmacıları çekmek amacıyla verilen Marie Curie IRG ödülünü 2008 de almış ve bu ödülü alan ilk Türk sosyal bilimci ünvanını kazanmıştır
-
2009 yılında doçent, 2015'de profesör derecesini almış olup halen Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde akademik faaliyetlerine devam etmektedir.
New York Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Merkezi (1999-2000), Hollanda'daki Modern Dünya'da İslam Çalışmaları Uluslararası Enstitüsü'nde (ISIM) 2005-2006 sonbahar döneminde ve ABD'deki Northwestern Üniversitesi, Buffett Uluslararası ve Karşılaştırmalı Araştırmalar Merkezi'nde 2011-2012 bahar döneminde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.
Prof. Yüksel'in yayınlanmış kitapları; Anti-Komünizmden Küreselleşme Karşıtlığına: Milliyetçi Muhafazakâr Entelijansiya; AKP Devri: Türkiye Siyaseti, İslâmcılık ve Arap Baharı; 1960’tan Günümüze Türkiye Tarihi'dir.