Dursun Özbek suç duyurusunda bulundu

Dursun Özbek suç duyurusunda bulundu

Trendyol Süper Lig’in 37. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadele, 1-0’lık Fenerbahçe galibiyeti ile tamamlandı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, derbi mücadele sonrasında yaşananlar hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Özbek, “Dünkü olaylar, yapılan ahlaksızlıklar tüm spor kamuoyu gözünde cereyan etti. Bu olaylara sebep olan baş ahlaksız ve yancıları, ona çanak tutan kamu görevlileri hakkında gerekli suç duyurularını yaptık. Ali Koç’un şımarıkları artarak devam ediyor, kimse de bu şahıstan hesap sormuyor” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı, “Ali Koç maç sonrası polis eşliğinde trafik durdurularak, polis eşliğinde stada kaldı. Güvenlik görevlileri şehir eşkıyasının korumalığını yapmıştır. Bu söylediklerim tek tek kameralarda var. Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım” şeklinde konuştu.

Camiaların karşı karşıya bırakıldığını belirten Özbek, “Ali Koç senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek! Son altı ayda yapılanları hatırlayın. Ali Koç bu yaptıklarını bana sökmez, bunu bil… Ben Galatasaray’ın başkanıyım… İyilik kazanacak, Galatasaray şampiyon olacak” dedi.

“Herkes kamera kayıtlarına baksın”

Dursun Özbek, “Galatasaray bu şampiyonluğu önceliğe almıştır, inşallah 24 olacak. Değerli bir şampiyonluk… Burada söylediklerimizin hepsi aklımızdan geçen, icat edilmiş şeyler değil. Hepsi kameralar var. Daha önce yapılanların hepsi basında, videolarda var. Bir tarafta stadyumun koruması için 2400 tane devlet polisi buraya memur edilmiş. Teşekkür ediyoruz devletimize. Bu maç önemli bir maç, şampiyonluğu etkileyecek bir maç. Stadyumu korumakla görevli arkadaşlar, maç bittikten 1.5 saat sonra escort ediyorlar, stadyuma giriliyor, akreditasyon alanlarına giriliyor. Daha fazlasını söylemeye gerek yok. Herkes kamera kayıtlarına baksın. Orada her şey var. Dünkü olayla ilgili söylemek istediklerim bundan ibaret.” sözlerini kullandı.

Özbek, “Yapabilecekleri tek şey bu. Ellerinden gelen bu. Gerek bahsettiğiniz oyuncu (Mert Hakan Yandaş), ismini söylemek istemiyorum. Isınmadan beri tek yapabilecekleri bu, kaos ve gerginlik yaratmak. Olayı futbolun dışına taşımak” ifadelerini kullandı.

“Burası Galatasaray’a ait bir yer “

Özbek, “Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray’a ait bir yer. Belli bir süre TFF’nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF’nin görev süresi bitince orası Galatasaray’ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi… Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Sahte kabadayılık değil de nedir. Niye yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir