Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Yeni Şafak’a suç duyurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: Yeni Şafak’a suç duyurusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeni Şafak ve gazeteci Aybike Eroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yeni Şafak gazetesi ve internet yayınının 9 Haziran 2024 tarihinde Aybike Eroğlu imzasıyla yayınladığı ‘Kandil Diyarbakır’a kayyum atamış’ başlıklı haber hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, eşbaşkanlar ve çalışanlarına yönelik ‘haksız ve gerçeğe aykırı ithamlarda bulunma’ , ‘hedef gösterme’, ‘kişilik hakları ve masumiyet’ karinesini çiğneyerek iftiralarda bulunulması nedeniyle ilgili gazete ve haberi yapan şahıs hakkında ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan’ hukuki sürecin başlatılması talep edildi.

Dün akşam saatlerinde Eşbaşkanlar Serra Bucak ve Doğan Hatun adına yapılan suç duyurusunda “(…) Asılsız suçlamaların kayyım atamasına zemin oluşturmak için bilinçli ve örgütlü bir şekilde yapıldığına yönelik ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır” denildi. Suç duyurusunda bu hususun özellikle incelenmesi istendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi basın konseyine de başvurdu

Belediye adına ayrıca kurumsal kimliğin zedelenmesi, yönetimdeki kamu görevlilerinin hedef gösterilmesi, kişilik haklarının çiğnenmesi, masumiyet karinesinin göz ardı edilmesi, söz hakkının kullandırılmaması, karalayıcı ve peşinen suçlu ilan etmekten dolayı ilgili gazete ve muhabir hakkında Basın Konseyine de başvuru yapıldı.
Başvuruda Basın Meslek İlkeleri’nin ihlal edilen maddeleri tek tek sıralanarak, ilgili gazete ve muhabir hakkında işlem başlatılması istendi.

“Devlet Sorunu/Tuzağı/Paradoksu”, İktidar ve CHP

Yeni Arayış Haber
Latest posts by Yeni Arayış Haber (see all)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir