CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Mesut Kocagöz için açıklama yaptı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel,  Mesut Kocagöz için açıklama yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK gündemi ile ilgili yaptığı açıklamada, teleferik kazasının ardından tutuklanan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen kararın siyasi nedenlerle alındığını söyledi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK gündemi ile ilgili yaptığı açıklamada, teleferik kazasının ardından tutuklanan CHP’li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen kararın siyasi nedenlerle alındığını belirterek, “Bu ülkede 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu Tren kazasında sorumlu kamu görevlileri, bırakın cezalandırılmayı ödüllendirilirken, onlarca madencimizin hayatını kaybettiği Amasra Maden kazasındaki baş sorumlular hakkında aylarca soruşturma izni verilmezken,İliç’te toprak kayması sonucu meydana gelen faciada sorumlular korunurken, dün gece gelen tutuklama kararı şüphesiz, siyasi bir karardır. Kepez Belediye Başkanımız 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına adaylık başvurusu yapmak için Belediye İştiraki ANET Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ve Genel Müdürlüğü’nden istifa etmiştir. İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır” dedi.

Deniz Yücel: “İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır”

CHP Sözcüsü Yücel, partisinin MYK gündemine ilişkin basın toplantısı yaptı. Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan eski ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde koltuğa oturmuş olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün siyasi nedenlerle tutsak edildiğini belirten Yücel, şunları söyledi: “Öncelikle 12 Nisan Cuma günü Antalya’da teleferik kabininin düşmesi sonucu hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in talimatıyla oluşturulan, Grup Başkan Vekilimiz Ali Mahir Başarır’ın başkanlığındaki heyet, olay günü Antalya’ya hareket etti. Bu üzücü kaza ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dün gece Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında tutuklama kararı verildi. Süreç, partimiz tarafından yakından takip ediliyor. Bu ülkede 7’si çocuk 25 kişinin öldüğü Çorlu Tren kazasında sorumlu kamu görevlileri, bırakın cezalandırılmayı ödüllendirilirken, onlarca madencimizin hayatını kaybettiği Amasra Maden kazasındaki baş sorumlular hakkında aylarca soruşturma izni verilmezken, İliç’te toprak kayması sonucu meydana gelen faciada sorumlular korunurken, dün gece gelen tutuklama kararı şüphesiz, siyasi bir karardır. Kepez Belediye Başkanımız 28 Kasım 2023 tarihinde belediye başkanlığına adaylık başvurusu yapmak için Belediye İştiraki ANET Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ve Genel Müdürlüğü’nden istifa etmiştir. İstifadan sonra işletmede defalarca denetim yapılmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir