YSK, Hatay, Ordu ve Ardahan için karar verdi

YSK, Hatay, Ordu ve Ardahan için karar verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Hatay ve Ordu’daki seçimler için yapılan itirazları ele aldı. YSK, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay, İYİ Parti’nin Ordu ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) Ardahan’daki seçim sonuçlarına yaptığı itirazları reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan itirazları görüşmeyi sürdürüyor. Kurul bugün Hatay, Ardahan ve Ordu’daki seçimler için yapılan itirazları ele aldı. YSK, CHP’nin Hatay, İYİ Parti’nin Ordu ve AK Partinin Ardahan’daki seçim sonuçlarına yaptığı itirazları reddetti.

YSK, Hatay, Ordu ve Ardahan’da seçimler yenilemeyecek

Ordu ve Hatay’da seçimler yenilenmeyecek ve mazbata AK Partili adaylara verilecek. Kurul AK Parti’nin Ardahan, CHP’nin Hatay’ın İskenderun ilçelerindeki itirazlarını da görüştü. Bu itirazlar da reddedildi.

Yener, YSK’ye girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. CHP’nin Hatay, İYİ Parti’nin ise Ordu seçimleri için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularının kurulda görüşülüp görüşülmeyeceğine ilişkin soruya Yener, “Bugün büyük ihtimalle görüşürüz.” yanıtını vermişti.

Ahmet Yener açıkladı: Hatay ve Ordu başvuruları bugün görüşülecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir