Yılmaz Tunç, 28 Şubat kararı ve Kobani davası sonrası ilk açıklama

Yılmaz Tunç, 28 Şubat kararı ve Kobani davası sonrası ilk açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 28 Şubat davası hükümlülerinin affedilmesi ile Kobani davasında verilen cezalara yönelik açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davasında verilen kararların ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 28 Şubat davası hükümlülerinin affedilmesi sonrasında ilk açıklamasını yaptı.

“İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Kobani davasında verilen karara yönelik, “Dün karara bağlanan dava ile ilgili olarak Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. HDP’nin o dönemde halkı sokağa çağırması ile davaya dönüşen davada 108 sanık yakalandı. 72 tanesi firari 36 sanıktan 18’i tutuklu, 18’i de adli kontrollü olarak yargılanıyordu. Dün açıklanan karar ile birlikte 24 kişi hakkında cezaları açıklanmış oldu. 12 sanık hakkında da beraat kararı verildi. Tabi bu tür terör olaylarının ülkemizde bir daha meydana gelmemesi için ülkemizi korumamız en önemli şey. Türkiye’yi huzurlu bir geleceğe kavuşturmak, Türkiye’nin huzurunu bozmaya dönük faaliyetlere hiçbir zaman müsaade edilmeyecektir. Demokrasilerde şiddete yer yoktur. Demokrasilerde şiddet çağrısına yer yoktur. İstinaf ve temyiz süreçlerini bekleyeceğiz” dedi.

“Tahliyeler bugün gerçekleşir”

28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesine değinen Tunç, “Cumhurbaşkanımız af yetkisini kullandı. Bu yetki çerçevesi içerisinde bugün tahliyeler gerçekleşir” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir