Yeliz Aktürk için arkadaşları Bilkent’te eylem yaptı

Yeliz Aktürk için arkadaşları Bilkent’te eylem yaptı

Yaşamına son veren Bilkent Üniversitesi öğrencisi Yeliz Aktürk için bir araya gelen arkadaşları, sessiz kalan yönetime tepki göstererek “Geçim ve gelecek kaygısı genç intiharlarını artırıyor” dedi.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, yaşamına son veren arkadaşları Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Yeliz Aktürk için anma töreni düzenledi. Üniversite yönetiminin olayı aydınlatmasını isteyen öğrenciler, “Yaşamlarımızı savunmak ve hesap sormak için sesimizi yükseltiyoruz. Artan baskılar ve ekonomik yüklerin altında hayatımızı kazanabilmek için birlikte mücadele etmek zorundayız” çağrısını yaptı.

Yeliz Aktürk ölümü aydınlatılmalı

Yeliz Aktürk’ün öğrenim gördüğü sınıfa karanfiller bırakan öğrenciler, rektörlük önünde yaptıkları açıklamayla Yeliz’in ölümünün şüpheli olmasına rağmen Bilkent yönetimi tarafından açıklama yapılmamasına tepki gösterdi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, ger geçen gün artan intihar haberlerinden birini bu kez kendi kampüsümüzde aldık ifadelerine yer verilerek “Artık yeter diyoruz. Bizi görmeyenlere, bizi duymayanlara inat sesimizi yükseltiyoruz. Bilkent yönetimini olayı aydınlatmaya çağırıyoruz. Burada bulunan her bir Bilkent Üniversitesi öğrencisi adına sıra arkadaşımız Yeliz’in intiharına dair açıklamanın acilen yapılmasını talep ediyoruz. Bizler Yeliz’in ölümünün unutturulmasına, üstünün kapatılmasına göz yummayacağız” denildi.

Baskılar ve geçim derdi

Baskıcı üniversite yönetimlerinin ve mevcut iktidarın her fırsatta öğrencilere saldırdığı vurgulanan açıklamada “Her geçen gün yeni bir öğrencinin gelecek kaygıları ve geçim sıkıntılarından intihar ettiğini öğreniyoruz. Öğrenciler olarak hayatımıza gözlerini dikmiş bu sisteme karşı değişimin tek yolu bizlerin birliği, sesi ve mücadelesi. Artan baskılar ve ekonomik yüklerin altında hayatımızı kazanabilmek için birlikte mücadele etmek zorundayız. Bizler ne Anadolu Üniversitesi yemekhanesinde intihar eden arkadaşımız Resul’u, ne iş bulamadığını söyleyip intihar eden İstanbul Üniversitesi’nden arkadaşımız Hakan’ı, ne de tarikat yurdunda yaşamak zorunda bırakılmasının ardından intihar eden arkadaşımız Enes’i unuttuk. Bizler Yeliz’i de unutmayacağız. Yeliz’in ölümüne ilişkin açıklama yapmayıp sadece mail atan olayın üstünü kapatmaya çalışan Bilkent Yönetimini de unutmayacağız. Her birinin hesabını soracağız” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın ardından yaşasaydı Yeliz Aktürk’ün okuyacağı fakülteye yürünerek Psikoloji Bölümü önüne karanfiller bıraktı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir