TİP’ten Can Atalay için eylem çağrısı

TİP’ten Can Atalay için eylem çağrısı

AYM’nin Atalay için ikinci kez “hak ihlali kararı” vermesinin ardından gözler, daha önce bu kararı uygulamayarak topu Yargıtay’a atan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Can Atalay‘ın serbest bırakılması için bugün saat 15.00’te İstanbul Adliyesi önünde eylem yapacak.

TİP’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda “Halkın oylarıyla seçilen bir milletvekilinin talimatla çalışan yargı mensupları tarafından aylarca tutsak edildiği bir ülkede hiçbir yurttaşın hakları güvende değildir. Üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğü için #Yarın15teÇağlayana!” denildi.

Atalay’ın meslektaşları ve arkadaşları da Çağlayan Adliyesi’ne çağrı yaptı.  Avukatlar, tahliye kararı verilene kadar adliye önünde cüppeleriyle bekleyecek.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anayasa Mahkemesinin TİP Hatay milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından derhal uygulanmasının ve tahliye kararı verilmesinin gerekliliğini hep birlikte dile getirmek için 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 13.00 itibarıyla Çağlayan Adliyesi C blok kapısında buluşuyoruz. Meslektaşımız ve milletvekilimiz Şerafettin Can Atalay hakkında tahliye kararı verilinceye kadar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi önünde cüppelerimizle bekleyeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir