Tetris’te 35 yıl sonra gelen rekor!

Tetris’te 35 yıl sonra gelen rekor!

Yaklaşık 35 yıl sonra, Willis Gibson adlı 13 yaşındaki bir oyuncu, Tetris’in en bilinen Nintendo versiyonunda oyunu bitiren bir hatayla karşılaşan ilk kişi oldu. Bu oyun dünyasında hala kırılması gereken yeni rekorlar ve ustalaşılması gereken seviyeler olduğunu gösteriyor.

Klasik bulmaca oyunu Tetris otuz yılı aşkın bir süredir piyasada ve bu süre zarfında pek çok insan çeşitli şekillerden oluşan tuğlaları aynı hizaya getirerek oyunda çeşitli sonlarına ulaştı. İnsanlık tarihinin son çeyrek yüz yılına imza atmış bu klasik Nintendo oyunu artık kırılması zor bir rekorla da anılıyor ve bu oyunun çıkışdan 35 yıl sonra oldu.

13 yaşında ‘Blue Scuti’ mahlasını kullanan Tetris oyuncusu Willis Gibson, Tetris oyunun donduğu ve oynanamaz hale geldiği bir aşamaya geldi ve bu bugüne kadar gelinen en yüksek seviye sırasında oldu. Gibson yaklaşık 38 dakika Tetris’i aralıksız oynadıktan sonra oyunu çökertmeyi başardı. Oyuncu, 2 Ocak’ta YouTube kanalında bu muazzam başarıya ulaştıklarını gösteren bir video yayınladı. Willie Gibson, YouTube canlı yayınında, oyunun bugüne kadar gelinmiş en yüksek seviyesinde oyunun çökmesine sebep oldu. Oyuncu bu anda soluk soluğa “parmaklarımı hissedemiyorum, ellerimi hissedemiyorum, bayılacağım,” dedi.

TETRİS NEDİR?

Oyuncuların düşen blokları manevra yaparak tam bir çizgi haline getirmesini ve ardından kaybolmasını sağlayan Tetris, 1984 yılında Sovyet mühendis Alexey Pajitnov tarafından yaratıldı. Pajitnov oyunun adını, her blokta bulunan dört kareyi ifade eden Yunanca ‘tetra’ ön ekini tenis kelimesiyle birleştirerek oluşturduğunu belirtiyor. Tetris serisi lisans haklarıyla ilgili yıllarca süren davalara maruz kaldı. Oyun, Nintendo firmasının ‘Game Boy’unda yer almasından itibaren ise popüler bir ün kazandı. Yıllar içinde de bir çok oyun firması farklı versiyonlarıyla Tetris oyununu piyasaya sürdü ve oyunun küresel bir fenomene dönüşmesini sağladı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir