Serap Yazıcı, Ankara-İzmir hızlı treniyle ilgili soru önergesi verdi

Serap Yazıcı, Ankara-İzmir hızlı treniyle ilgili soru önergesi verdi

Saadet Partisi grubundan, Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Ankara-İzmir hızlı treniyle ilgili soru önergesi verdi.

Gelecek Partili Serap Yazıcı Özbudun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için Ankara-İzmir ve İstanbul – Antalya hızlı tren hattıyla ilgili iki ayrı soru önergesi verdi.

İzmir – Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı neden gecikti?

Bakan Abdülkadir Uraloğlu, Ankara – İzmir hızlı tren hattının bir bölümünün 2026 yılında, kalan kısmın ise 2027 yılında tamamlacağını bildirmişti.

Milletvekili Serap Yazıcı verdiği soru önergesinde; bu projenin ilk açıklandığı 2013 tarihinde 1080 günde tamamlanacağının taahüt edildiğine dikkat çekerek; önceki bakan Ahmet Aslan döneminde önce 2019 tarihine ertelendiğini, son bakan Adil Karaismailoğlu döneminde ise 2024 yılının sonunda tamamlanacağının vaat edildiğine vurgu yaptı.

Milletvekili Serap Yazıcı, önerge bakan Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltmiştir;

  1. Seleflerinizin taahütlerine uymamış olmamalarının sebepleri nelerdir?
  2. Sizin de benzer bir sorunla karşılaşmamak için aldığınız önlemler var mıdır? Varsa bu önlemler nelerdir?

Antalya-İstanbul hızlı tren hattının detayları nelerdir?

Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, Antalya – İstanbul hızlı tren hattıyla ilgili bakan Uraloğlu’nun yanıtlaması için şu soruları iletti;

  1.  Hükümetinizin üstesinden gelmekte en çok zorlandığı alan, enflasyonun, özellikle gıda enflasyonunun düşürülmesi, Antalya – İstanbul, Antalya – Ankara arasında kurulacak hızlı tren hatları ile Antalya’da üretilen tarımsal ürünlerin Ankara ve İstanbul gibi kentlere daha hızlı ve düşük maliyetli olarak ulaştırılmasını sağlayacaktır. Öte yandan bir turizm kenti olan Antalya’ya daha kolay erişilmesine de imkan sunacaktır. Bugüne kadar Antalya –  Ankara, Antalya – İstanbul hızlı tren hatlarının kurulmamasının sebepleri nelerdir? Bu hatların kurulması ve hizmete açılması için hükümetinizin bir projesi var mıdır?
  2. Ayrıca Antalya – Alanya arasında hızlı tren hattının kurulması, turizme ve tarıma katkı sağlayacak önemli bir faktör olacaktır. Hükümetiniz Antalya – Alanya arasında hızlı tren hattı kurmayı planlamakta mıdır?
  3. Böyle bir planınız varsa temel atma ve projenin tamamlanma tarihi nedir?

Bakan Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir