Santa Maria saldırısında 349 yıl hapis talebi

Santa Maria saldırısında 349 yıl hapis talebi

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıya ilişkin aralarında saldırganların da bulunduğu 31’i tutuklu 42 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüphelilerin 349 yıla kadar hapsi isteniyor.

Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk’ün haberine göre; İstanbul’da 28 Ocak 2024’te, Pazar ayini sırasında Sarıyer’deki Santa Maria İtalyan Kilisesine düzenledikleri silahlı saldırı sonucunda Tuncer Cihan isimli yurttaşın ölümüne sebep olan IŞİD’li teröristlerden Tacikistan uyruklu A.K. ve Rusya uyruklu D.T. ile onlarla bağlantılı oldukları değerlendirilen toplam 42 şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı.

349 buçuk yıla kadar hapis istemi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında saldırganlardan A.K. ve D.T.’nin de bulunduğu 31’i tutuklu 42 şüphelinin, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Tasarlayarak kasten öldürme” ve “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 7.5 yıl ile 349.5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezalarıyle cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, başsavcılık tarafından onaylandıktan sonra İstanbul ağır ceza mahkemesine gönderilecek. Ağır ceza mahkemesi iddianameyi kabul ettiği takdirde şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Avrupa’da demokrasi: Şeytan aldı götürdü…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir