Şanlıurfa Halfeti’de seçim iptal edildi

Şanlıurfa Halfeti’de seçim iptal edildi

Şanlıurfa Halfeti’de, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kazandığı seçimin iptal edildiği ve yeniden tekrarlanacağı belirtildi.

Şanlıurfa Halfeti’de iptal edilen seçimler tekrarlanacak. DEM Parti’nin eş genel başkanları Tülay Hatimoğlulları ile Tuncer Bakırhan Halfeti’de halkın iradesinin gasp edilmek istendiğini belirterek tepki gösterdi.

“Adaletin yanında olmaya davet ediyoruz”

Hatimoğlulları, şunları söyledi: “Hilvan ve Halfeti’de hile ile halkın iradesi gasp edilmek isteniyor! Hilvan’da organize ve örgütlü bir şekilde oyları yakanlar sandıkta kazanamadıkları seçimi gasp etme peşindeler. Seçim güvenliğini ihlal edenlerle ilgili soruşturma açılması gerekirken, halk iradesi gasp edilmek isteniyor. Halfeti’de de bizzat seçim güvenliğini ihlal edenlerin itirazı ile 31 Mart seçiminin iptaline karar verildi. İrade gaspına başvuranların sonu 31 Mart akşamı belli oldu. Bizim/halkın olanı geri aldık, gasp edilmesine izin vermeyiz! İl Seçim Kurulu’nu bu hukuk dışı karardan dönmeye hakkın ve adaletin yanında olmaya davet ediyoruz.”

“Kimse halkın kazanımını gasp etmeye yeltenmesin”

Bakırhan, şunları kaydetti: “Halfeti’de halk şüpheye yer bırakmayacak şekilde kararını vermiştir. Kimse halkın kazanımını gasp etmeye yeltenmesin. Halfeti’de seçim güvenliğini ihlal edenlerin ilçe ve il seçim kurullarına sonuçlarla ilgili başvuru yapmasını, iktidar gücünü arkasına alarak baskı oluşturmasını büyük bir utançla izliyoruz. Seçim güvenliğini ihlal edenlerle ilgili soruşturma açılması gerekirken, halk iradesi gasp edilmek isteniyor. Kimsenin kuşkusu olmasın ki, hukuk ve adalet bir gün herkes için işleyecek. İrade gaspıyla gidilen yolun sonuna geldiler. Urfa il seçim kurulunu, hakkın ve adaletin yanında olmaya davet ediyoruz.”

Oy dağılımı şu şekilde

Şanlıurfa Halfeti’de oy oranlarındaki dağılım şu şekilde:
DEM Partili Mehmet Karayılan’ın oy oranı: %39.45
AK Partili Şeref Akbayrak’ın oy oranı: %34.97
Yeniden Refah Partisi’nden Nihat Arslan’ın oy oranı: %21.01
CHP’den aday Adnan Bengü oy oranı: %2.45

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir