Özel’den Erdoğan’a çağrı: “Filistin’e gidiyoruz, cesaretin varsa…”

Özel’den Erdoğan’a çağrı: “Filistin’e gidiyoruz, cesaretin varsa…”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin’e gideceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çağrı yaptı, “Cesaretin varsa bizimle olursun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, “Atatürk’ün Hacıbektaş’a Gelişinin 104. Yılı Programı”na katıldı. Burada konuşan Özel, 7 Ekim’de başlayan İsrail Hamas savaşına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, partimizin üçüncü Genel Başkanı Karaoğlan Bülent Ecevit’in yaklaştığı gibi, Deniz Gezmiş’le arkadaşlarının yaklaştığı gibi FFilistin davası bizim davamızdır” dedi.

Türkiye ve İsrail arasındaki ticari işbirliğine de dikkat çeken Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Bir yandan çıkıp Filistin için güzel sözler söylemek, timsah gözyaşları dökmek, sonra size yakın, çevrenize yakın, ailenize yakın kişilerin gemileriyle halen daha ticaret yapmak samimiyet değildir. Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, samimiysen ben önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Cesaretin varsa bizimle olursun” ifadelerini kullandı.

 

“GÜCÜNÜ GÖSTERECEKSEN ZALİME GÖSTERECEKSİN”

Özel şunları söyledi:

Buradan bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum, samimiysen ben önümüzdeki günlerde Filistin’e gidiyorum. Filistin meselesine destek olmak için, Filistin devletiyle dayanışmak için, dünyanın dikkatini buraya çekmek için gidiyorum. Cesaretin varsa, bu ülkedeki tüm siyasi partilerin liderleriyle birlikte bizimle birlikte Filistin’de olursun. 1967 sınırlarında Doğu Kudüs’ün başkenti olduğu bağımsız bir Filistin devletini savunmaya, Filistin’in yanında durmaya, buna saygı gösterirse İsrail devletiyle de en iyi ilişkileri kurmaya Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi şahitlik etmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Ancak bir yanda bu kadar büyük bir zulüm varken, bir yanda mazlumlar varken, bir yanda mağdurlar varken güçlünün yanında olmak, güçlüye ses çıkarmamak doğru değildir. Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi gücünü göstereceksen mağdura, mazluma değil, zalime göstereceksin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir