Özel – İnce görüşmesinden ilk açıklamalar

Özel – İnce görüşmesinden ilk açıklamalar

Özgür Özel ve Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldiler.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider görüşme sonrası basının sorularını yanıtladılar.

İnce, ziyareti hakkında şunları söyledi:

Türkiye’de yargı bizi yolsuzluğa sürüklemektedir. Yargı adalet dağıtmıyorsa yoksulluk kaçınılmazdır. Bugün dolar 30 lira olmuşsa, bunun sebebi hakimler, savcılar yüzündendir. Bu beni ürkütüyor. Yani baskılanmış bir döviz, yargı eliyle bir takım hizaya getirmeler, memleketimizin geleceği açısından bizi ürkütüyor. İktidar psikolojik üstünlükle bu seçime giriyor. CHP bugün muhalefetteki en güçlü partidir. Bu konudaki görüşlerimizi aktardık. Kendisiyle bunları paylaştık. Nazik kabulleri için teşekkür ediyorum.

Özel ise şu açıklamayı yaptı:

Dün Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla anayasayı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oylandı. Bu şartlar altında CHP olarak bugün yapılacak MYK toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantısının özel bir gündemle yapılacağını duyurmuştum. Bugün bizden yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. Olağanüstü gündemimiz anayasaya darbe girişimidir. Sayın Muharrem İnce’ye nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir