Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası “EGO”dan yanıt bekliyor

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası “EGO”dan yanıt bekliyor

Ankara’da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, uzun süredir ‘indirimli ulaşım’ talep ediyor. EGO Genel Müdürlüğü’nden ulaşım taleplerine dönüş yapılmadığını söyleyen öğretmenler, “Ankara’ya özel bir kanun mu var?” diye sordu.

Ankara’da Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, kamuda çalışan öğretmenlerin toplu taşımada yararlandığı indirimden özel sektörde çalışan öğretmenlerin de yararlanması talebiyle aylardır mücadele ediyor. Birçok ilde bu haklarını geri alan öğretmenler, Ankara’da da uygulamanın tekrar hayata geçirilmesini istiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geri dönüş bekliyorlar

Geçen ay Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan öğretmenler, seçim sonrası Mansur Yavaş’ın konuşma yaptığı sırada “Ulaşımda indirim her öğretmenin hakkı” pankartı açtı. İndirimli ulaşım haklarının tanınmasını isteyen öğretmenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diyalog kurmak istediklerini ancak geri dönüş alamadıklarını belirtiyor.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Ankara İl Temsilcisi Ümit Ulusoy, aylardır devam eden indirimli ulaşım taleplerinde yaşanan süreci anlattı.

“Ankara’ya özel bir kanun mu var?”

EGO Genel Müdürü ile görüştüklerini ancak bir dönüş alamadıklarını ifade eden Ulusoy, “Mansur Yavaş’a bilgi gittiğini düşünüyoruz ama bize sağlıklı bir dönüş yok. Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığımız eylem sonrası CHP’den arandık, yine sonuç çıkmadı” dedi.

“Ankara’da en son seçim öncesi görüşmüştük. ‘Bize bağlı değil’ dendi. Ulaştırma Bakanlığını, Cumhurbaşkanlığını gösterdiler. Bu esnada İzmir bu hakkı kazandı. Ankara’ya özel bir kanun mu var?” diye soran Ulusoy, şunları kaydetti:

“Biz de MEB’e bağlı öğretmenleriz”

“Belediye Meclisi’nde çoğunluğun CHP’de olmadığını önümüze sürdüler. Şu an çoğunluktalar. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenleriz. Kamuda çalışan arkadaşlarımızla eşit işi yapmamıza rağmen haklar konusunda maalesef eşit değiliz. Maaş, çalışma hayatı, ulaşım… Geçen gün Bahçelievler metroya bineceğim zaman yanımdaki kişi kart bastı ‘öğretmen’ dedi ben tam kart bastım ‘tam’. Bu da bizim zorumuza gidiyor. Sosyal devlet anlayışına da çok uygun bir şey değil.”

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası: “Ulaşım en temel hak”

Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 30 binin üzerinde özel sektörde çalışan öğretmenin olduğunu söyleyen Ulusoy, “Bizim sadece problemlerimiz ulaşımla ilgili değil. Sektördeki taban maaş, belirli süreli iş sözleşmelerimiz gibi bir dizi problemlerimiz var. Bunun yanında birde ulaşım sorunumuz. Ulaşım en temel hak arkadaşlarımızın arasında günde dört vasıta yapanlar var. Belediyenin bütçesini çok da zorlayacak bir şey değil bu” dedi.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, basın açıklaması yaptı

 

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir