Özel: ‘İlk genel seçimde yenilirsem bırakırım’

Özel: ‘İlk genel seçimde yenilirsem bırakırım’

CHP’nin çiçeği burnunda genel başkanı Özgür Özel, T24 ve BirGün’den sonra Gazete Duvar’a da röportaj verdi. Özel; 50+1 tartışması, ittifak görüşmeleri ve Pervin Chakar konserinde verdiği fotoğraf hakkında konuştu.

Gazete Duvar’ın Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya ve parlamento muhabiri Ceren Bayar’ı genel merkezindeki odasında ağırlayan CHP lideri Özgür Özel, önümüzdeki haftadan itibaren muhalefet partilerinin liderleriyle görüşme trafiğine başlayacağını açıkladı.

 

“YERELDE İKİLİ İŞBİRLİĞİ OLUR, ÜÇLÜ DÖRTLÜ ZOR OLUR”

“Bir ittifak stratejiniz var mı?” sorusuna, “İttifak kelimesi çok yoruldu” yanıtını veren Özel, “işbirliği” kelimesini tercih ettiğini söyledi. Özel, stratejisinin “seçim bölgesine özel” olacağını açıkladı.

“Yereli de dinleyerek ikili iş birlikleri; çok gerekiyorsa üçlü, dörtlü güç birlikleri. Ama üçlü ve dörtlü güç birlikleri istisnai durumlarda olur”

 

“BAHÇELİ BENDEN DEĞİL, TRT KÜRDİ’DEN HESAP SORSUN”

Pervin Chakar konserine gitmesi sonrasında kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Özel, “Hiç pişman değilim” diye konuştu.

“Ben Pervin Chakar’ın geçmişteki bütün açıklamalarını biliyor değilim. Ama Tayyip Erdoğan’ın Kürdistan lafını seçimlerde kullandığı bir yerde Pervin Chakar’ın böyle bir sözü geçmişte kullanmış olmasının bana bir yük yükleyeceğini düşünmem. Yüklüyorsa, Devlet Bey’in de sırtına yükler, Tayyip Bey’in de yükler. Pervin Chakar sakıncalı bir sanatçıysa TRT Kurdî’de en çok çıkan sanatçılardan biri. Devlet Bey Pervin Chakar’ın hesabını soracaksa TRT Kurdî üzerinden Tayyip Bey’e sorsun. Ben pişman değilim”

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir