Özel, Akşener’den haber bekliyor

Özel, Akşener’den haber bekliyor

CHP Genel Başkanı Özel, partisinin Antalya’daki milletvekili kampında konuştu. Ülkenin ve bölgenin gündemini de ele alan Özel, İYİ Parti’nin vereceği karara saygılı olduğunu vurguladı.

CHP lideri Özgür Özel, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki bir otelde, CHP milletvekilleriyle TBMM Grubu 28. Dönem 1’inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Her yasama yılı öncesinde kamp yaptıklarını ve bunu geleneksel hale getirdiklerini kaydeden Özel, seçimler ve olağanüstü işler nedeniyle kampı biraz geciktirdiklerini söyledi. Ayrıca eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na selam ve saygılarına gönderen Özel, “ümit ediyorum bundan sonraki kamplarda bizimle birlikte olacaklar” dedi.

 

ANTALYA’DA TARİHİN EN BÜYÜK ZAFERİNE HAZIRIZ

İkinci yüzyılın ilk kurultayının kendisine çok önemli görevler verdiğini belirten Özgür Özel, şöyle konuştu:

“CHP’nin ikinci yüzyıldaki yürüyüşünü konuşacağız. Muhalefeti kürsüde, sokakta yapmayı ama eninde sonunda bu partiyi iktidar yapmayı konuşacağız. Yerel seçimlere giderken CHP’nin önünde çok önemli engeller ama bir o kadar da fırsat var. Bugünlerde çok derinlemesine memnuniyet anketleri yapıyoruz. Elimizin değdiği yerde rant ilişkilerinin halka döndüğünü, yeşil alanların arttığını, geçmişte iki kat maliyetle yapılan işlerin yarısına yapıldığını ve üretilenin iki katına çıktığını; yangında, selde, her türlü afette CHP’li belediyelerin sadece kendi bölgelerinde değil, yardıma koştuklarını her yerde çok önemli işler yaptığını ve milletin gönlünde taht kurduğunu gösteriyor. İl başkanımızla görüşmemizden aldığım izlenim, Antalya’da tarihin en büyük yerel seçim zaferlerinden birine hazırlandığımız yönündedir.”

 

D400 KARAYOLUNA ACİLEN ÇÖZÜM GEREK

“Şüphesiz dünyada yaz turizminin bu kadar yoğun yaşandığı yer yok. Türkiye’nin dört bir yanından Manavgat’a gelmiş çok sayıda turizm emekçisi için yazın iş demek, kışın işsizlik demek. Bununla ilgili alınması gereken tedbirleri ilgili bakanlıkların bütçe görüşmelerinde tartışacağız. Manavgat Belediye Başkanımız Uzunalan bölgesinde kış turizmini de canlandıracak bir projeyi sürekli dile getiriyordu. Ancak buranın birilerine peşkeş çekilmesi gündemde. Buna karşı hukuk mücadelesi verenler kazanıyor, ilgili bakanlık bir kez daha değişiklik yapıyor. Bu işin içinde biri mevcut, biri de eski bakanın bu işin içinde olduğunu bilmeyen yok. Eğer Erdoğan bunu bilip de susuyorsa Manavgat’ın kanını emenlere ortaktır, bilmiyorsa pazartesi günü gereği yapıp yapmayacağını hep birlikte takip edeceğiz.”

“Bakan Mehmet Nuri Ersoy’u D400 karayolu konusuyla ilgilenmeye davet ediyorum. Yabancı turist Antalya’ya uçakla 2.5 saatte geliyor. Ama bu turist Alanya’ya, Gazipaşa’ya gitmek isterse, Alanya’dan o kadarcık yolu gitmek 2.5 saat sürüyor. Bu D400 karayoluna bir an önce çözüm getirmemiz gerekir.“

 

İYİ PARTİ’NİN İYİ BİR KARAR VERMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Yerel seçim ittifakı konusunda İYİ Parti’yle temasların son durumu hakkında da konuşan Özel, şu açıklamayı yaptı:

“Meral Akşener’e heyetimizle ziyaret gerçekleştirdik. Onlar da 4 Aralık Pazartesi gününü işaret ettiler. Oradan çıkacak karara saygımızı ve nezaketli şekilde ilişkimizi sürdüreceğiz. İyi bir karar çıkmasını temenni ederim ancak aksi durumu da fevkalade anlayışla karşılarım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir