Numan Kurtulmuş DEM Parti’yi ziyaret etti

Numan Kurtulmuş DEM Parti’yi ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa görüşmeleri için DEM Parti grubunu ziyaret etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmelerini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşen Kurtulmuş, bugün Kurtulmuş bugün DEM Parti, SAADET ve İYİ Parti gruplarıyla bir araya geldi.

40 dakika süren görüşmeden sonra heyetteki isimler ortak açıklama yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un ilk durağı DEM Parti oldu. Saat 12.00’da başlayan görüşmeye HDP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli katıldı.

Yeni anayasanın yapım usulüne dair fikir alışverişinde bulunulacak görüşmede DEM Parti’nin Kobanê Davası başta olmak üzere devam eden yargılamalar, yerel demokrasi ve olası kayyım uygulamaları gibi konu başlıklarını gündeme getirmesi bekleniyor. Yeni ve demokratik anayasanın Türkiye için ihtiyaç olduğunu söyleyen DEM Parti temsilcilerinin, görüşmede yeni anayasa çalışmalarına başlamadan önce mevcut hukuksuzluklara son verilecek bir yol temizliğinin gerekliliğine dikkat çekmesi de bekleniyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti ziyaretinin ardından gerçekleştireceği Saadet Parti ve İYİ Parti ziyaretlerinin ardından açıklama yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir