Müsavat Dervişoğlu: Topla, kısırlaştır, aşıla, koru

Müsavat Dervişoğlu: Topla, kısırlaştır, aşıla, koru

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda sokak hayvanları tartışmalarına değinen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, çözüm önerilerini sıraladı.

Dervişoğlu, “Yapılacak şeyin formülü bellidir. Topla, kısırlaştır, aşıla, koru. Barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda konuştu. 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’ı tebrik eden Dervişoğlu, spor müsabakalarının bile iktidarca düşmanlık alanı haline getirildiğini savundu.

Dervişoğlu, “İnsanımıza o 90 dakikalık keyfi bile çok görmüşlerdir. Cumhuriyet’in 100.yılında oynanacak süper kupa finalinden bugüne kadar, federasyonun ve hakemlerin konuşulmadığı, takımların ve taraftarların şikâyet etmediği tek bir hafta bile geçmemiştir. Buna rağmen asıl sorumlu olduğu bilinen hiç kimse istifa etmemiş, bilakis saraydan af gelmediği için görevine pişkinlikle devam etmişlerdir. Kavgalar çıkmış, insanlar neredeyse birbirini boğazlamıştır. Ancak ilgililer, ilgisizliklerini inatla sürdürmüşlerdir. Neden? Çünkü saray iktidarı; milleti böldükçe gücünü arttıran, milleti kavga ettirdikçe, koltukta kalma süresi uzatan bir müstemleke rejiminden farksızdır” dedi.

“Doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız”

Dervişoğlu, “Yürürlükte olan 1982 Anayasası’nda vesayet yok değil. Elbette var! Var ama askeri yönetimlerin vesayetinden ziyade, yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var. Gelin, doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız! Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini silelim. İşe de Tayyip Erdoğan vesayetini kaldırmakla başlayalım. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi diye adlandırılan Tayyipizm’den, Türkiye’yi elbirliği ile kurtulalım.” diye konuştu.

“Çocuklar mı ölsün, köpekler mi?”

Sokak hayvanları tartışmasına değinen Dervişoğlu, “Çocuklar mı ölsün? Köpekler mi ölsün? Elbette soruları ölümle soracaklar! Çünkü, şairin de dediği gibi; onlar ümidin düşmanıdır, akar suyun, meyve çağında ağacın, serip gelişen hayatın düşmanı. İşte o yüzden sordukları da sorular da yaşamaya değil, ölüme dairdir. Çözümleri de toplumu her zaman ikiye bölmektir. Yapılacak şeyin formülü bellidir: ‘Topla, Kısırlaştır, Aşıla, Koru’ Bu süreçte barınakların kapasitesi ve imkanları da arttırılmalıdır. Evcil hayvan ticareti tamamen yasaklanmalıdır. Hayvanlar takip edilmeli, onları sokağa terk edenlere yaptırım uygulanmalıdır. Yani hayvan hakları yasası çıkartılmalıdır” dedi.

Sokak köpekleri popülasyonunun azaltılması ve kontrolüne dair proje

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir