Müsavat Dervişoğlu hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi

Müsavat Dervişoğlu hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıkladığı hububat alım fiyatlarına tepki gösterdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ve TMO’nun ”operasyon çeker gibi” hububat fiyatlarını gece yarısı açıkladığına dikkati çeken Dervişoğlu, ”Enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı, dar gelirli vatandaşımızın sadece makarnayla karnını doyurduğu; etin, sütün cüzdan yaktığı bir memlekette; Bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir” dedi.

TMO tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları üreticinin beklentisinin çok altında kaldı. Çiftçilerin tepki gösterdiği fiyata bir tepki de İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’ndan geldi.

TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, daha önce gıda fiyatlarının düşürülmesi ve çiftçilere destek için yapılması gerekenleri anlattığını hatırlatan Dervişoğlu, resmi X hesabı üzerinden, bu konuşmayı da paylaştı ve şunları kaydetti: ‘”Dün gece adeta operasyon çeker gibi Tarım Bakanlığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından sessizce hububat alım fiyatları açıklandı. Gördük ki çiftçimizi bitirmeye dönük bir adım daha atılmaktadır. Enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı, dar gelirli vatandaşımızın sadece makarnayla karnını doyurduğu; etin, sütün cüzdan yaktığı bir memlekette; bu fiyatları açıklamak milletimizin aklıyla alay etmektir. Memleketimiz için stratejik öneme sahip tarım sektörüne, çiftçilerimizin toprağa düşürdüğü tere ihanettir. Derhal, bu yanlıştan dönün ve iki gün önce Gazi Meclisimizin çatısı altında yaptığımız öneriye kulak verin.”

Gayrimenkul vergisi ve ötesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir