Murat Kurum’dan “Geçti Bolu’nun pazarı” gafı…

Murat Kurum’dan “Geçti Bolu’nun pazarı” gafı…

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye” atasözünü yanlış telaffuz etti.  Kurum’un bilgisizliği sosyal medyada alay konusu oldu.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kürsüde konuşma yaptığı sırada “Geçti Bolu’nun pazarı sür eşeğini Niğde’ye” dedi.

Kurum’un orijinali “Geçti Bor’un pazarı, sür eşeğini Niğde’ye” deyimini yanlış telaffuz etmesi sosyal medyada gündem oldu.

 “GEÇTİ ‘BOLU’NUN’ PAZARI DERLER YA…”

Murat Kurum, katıldığı bir programda mevcut İBB Başkanı ve 31 Mart Yerel Seçimlerindeki rakibi Ekrem İmamoğlu’nu eleştirdi.

Kurum, İmamoğlu için “Kusura bakmayın, yönetemediniz, yönetemiyorsun” dedi.

Bu sırada eleştirisini bir atasözüyle devam ettirmek isteyen Kurum, doğrusu “Geçti Bor’un pazarı sür eşeğini Niğde’ye” olan atasözünü “Geçti ‘Bolu’nun’ pazarı derler ya o pazar geçti” şeklinde söyledi.

Bu karıştırmasıyla sosyal medyada çok konuşulanlar arasına giren Kurum hakkında çokça paylaşım yapıldı.

TANJU ÖZCAN: BOŞVER İSTANBUL’U GEL BOLU’DA RAKİBİM OL

Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kurum’un atasözünü yanlış söylemesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Geçti Bolu’nun pazarı derken Üzülme Sayın Murat Kurum, biz her Pazartesi düzenli bir şekilde yapıyoruz. Hiçbir şey için hala geç değil. Sen en iyisi mi boşver İstanbul’u, gel Bolu’da benim rakibim ol.”

ATASÖZÜNÜN ANLAMI

“Geçti Bor’un pazarı” atasözü, bir fırsatın kaçtığını veya geri dönülemeyecek bir durum olduğunu ifade etmek için kullanılır. Bu atasözü, Nevşehir’in Bor ilçesinde eskiden pazar günün perşembe günü olması ve perşembe günü geçtikten sonra pazara gitmenin bir anlamının kalmamasından türemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir