Muğla ve Adana’da göçmen kaçakçılığı operasyonları

Muğla ve Adana’da göçmen kaçakçılığı operasyonları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen “KALKAN-21” operasyonları hakkında bilgi verdi. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik yapılan bu operasyonlarda toplamda 16 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların detaylarını paylaşan Ali Yerlikaya, “Muğla ve Adana İl Emniyet Müdürlükleri, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yürütülen bu başarılı operasyonlarda, 12 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı,” dedi.

Yerlikaya, göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin Türkiye’nin her bölgesinde kesintisiz sürdüğünü belirterek, “Ülkemizi düzensiz göçün hedefi haline getirmeye çalışanlara karşı mücadelemiz aralıksız devam edecek. Göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda çok miktarda döviz ve Türk Lirasına da el konulduğunu belirten İçişleri Bakanı, operasyonları gerçekleştiren polisleri ve Göç İdaresi personelini tebrik etti. “Milletimizin duası sizinle. Bu başarılı operasyon, ülkemizdeki düzensiz göçle mücadelede ne kadar kararlı olduğumuzu göstermektedir,” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir