Motokuryeler, Ata Emre Akman’ın öldürülmesi protesto etti

Motokuryeler, Ata Emre Akman’ın öldürülmesi protesto etti

Edirne’de ve Adana’da motokuryeler, Balıkesir’de meslektaşları üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın(20) öldürülmesini kontak kapatarak protesto etti.

Balıkesir’de zincir bir restoranda motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman’ın sipariş bıraktığı adresten dönerken önü kesilen E.Ö., tarafından 25 yerinden bıcçaklanarak öldürülmesini tepkiler sürüyor. Birçok kentte sosyal medya üzerinden örgütlenen motokuryeler meydanlarda toplanarak, Ata Emre’nin öldürülmesini protesto etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Parkı’nda toplandı

Edirne’de yaklaşık 50 motokurye, kontak kapatarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Parkı’nda toplandı. Ata Emre Akman’ın öldürülmesini protesto etmek için kontak kapatıp toplanan kuryeler, öldürülen meslektaşları için dua okudu. Kuryeler adına konuşan Recep Baskın, “Bugün burada toplanmamızın amacı canice katledilen Ata Emre Akman kardeşimiz içindir. Bu vesile ile aile ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

“Güvenli çalışma ortamı istiyoruz”

Adana’da sosyal medya üzerinden örgütlenen motosikletli kuryeler, Bülent Angın Bulvarı’ndaki Gençlik Meydanı’nda toplandı. Ellerinde, cinayete tepki gösteren yazıların yer aldığı dövizler taşıyan grup, burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Yalçın Parmak, 2023 yılında iş kazası nedeniyle 68 motokuryenin öldüğünü, 2024 yılının ilk 4 ayında ise 22 kuryenin hayatını kaybettiğini söyledi. İş kazasının üzerine son günlerde artık iş cinayetleri de eklendiğini söyleyen Parmak, “Bu sadece iş cinayetleri, iş kazası değil. Güvenli bir çalışma ortamı istiyoruz. Biz emekçiyiz, çalmıyoruz, alnımızın akıyla çalışıp evimize helal lokma götürüyoruz” diye konuştu.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir