Moskova’da konser salonuna saldırı: Onlarca ölü, 100’den fazla yaralı

Moskova’da konser salonuna saldırı: Onlarca ölü, 100’den fazla yaralı

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Crocus City Hall isimli konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu en az 60 kişi hayatını kaybetti, 145 kişi yaralandı.

Rusya Federasyonu’nun resmi ajansı TASS’ın haberine göre; Moskova’daki Crocus City Hall isimli konser salonuna kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırıda bulunuldu. Haberde, saldırganların otomatik silah kullandığı bildirildi.

ZAHAROVA: BU KORKUNÇ SALDIRI KINANMALI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Zakharova şunları kaydetti:

“Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki Belediye Binası’nda yaşanan korkunç trajedinin ardından dünyanın dört bir yanından sıradan vatandaşlardan taziyelerini içeren telefon çağrıları alıyor. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu kanlı terör saldırısını en güçlü şekilde kınadıklarını ifade ediyorlar. Rus yetkililerin daha önce de belirttiği gibi, şu anda tüm çabalar, hala saldırı yerinde bulunan insanları kurtarmaya yöneliktir. Uluslararası toplum bu korkunç suçu kınamak zorundadır.”

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Reuters’ta yer alan bilgiye göre IŞİD’in Telegram kanalı, Moskova’da düzenlenen saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini açıkladı.

IŞİD’in Türkçe yayın organlarında da IŞİD’in Moskova’da hıristiyan topluluğuna saldırı düzenlendiği yer aldı, saldırıyı düzenleyen IŞİD üyelerinin üslerine sağ olarak döndüğü savunuldu.

KREMLİN: PUTİN, GEREKLİ TALİMATLARI VERDİ

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya lideri Vladimir Putin’in saldırıyla ilgili gelişmeleri takip ettiği belirtildi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in olayla ilgili gerekli tüm talimatları verdiğini söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City konser salonuna düzenlenen saldırıya ilişkin ‘Terör Yasası’ maddesi kapsamında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

TÜRKİYE’DEN KINAMA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Moskova’daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırı sonrasında Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü. Fidan, terör saldırısını kınayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk halkının Rusya halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerini iletti.

Ukrayna: “Terörist saldırılar hiçbir sorunu çözmez”

Dışişleri Bakanlığı, Moskova’daki saldırıyı kınadı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir