Mansur Yavaş’ı ziyaret eden Özgür Özel, ‘Kavala’ çağrısında yaptı

Mansur Yavaş’ı ziyaret eden Özgür Özel, ‘Kavala’ çağrısında yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, yeniden seçilmesi nedeniyle ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından CHP ilçe başkanları ve CHP’li ilçe belediye başkanları ile toplantıda bir araya gelen CHP lideri Özel, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Özel’in açıklamalarından satır başları şöyle; “Biz, belediye meclisine kimsesizlerin kimsesi olarak girdik. CHP, geçen dönem mecliste azınlıkken, birçok kararı alamazken bir destan yazdı ve CHP belediyeciliği tescillendi. Biz bu takımın kaptanına da, ilçe belediyelerindeki kaptanlara da sonuna kadar güveniyoruz. Bundan sonraki süreçte de belediyelerimize iyi hizmet etmeye, ortak proje havuzlarında uzaşmaya, hizmetleri ortaklaştırmaya ve tabi oldukları denetimlerde onlara destek verip en doğru şekilde hizmetlerini sağlamalarına katkı sağlayacağız. Bundan sonraki süreçte CHP’li belediyelerin çok daha önemli projeleri yaptıklarını göreceksiniz. 5 yılın sonunda, seçimden önce, nereden aldık nereye getirdik, borç ne kadardı şimdi ne kadar? Bunları göreceksiniz.”

“Türkiye bu cendereden kurtulsun”

CHP ile görüşmenizde gezi tutukluları konusunun gündeme geldiği konuşuluyor. Bu konuda olumlu bir adım atılacak mı? sorusunu yanıtlayan Özel, “Bu konuda en yoğun beklenti, Türkiye ekonomisi iyiye gitsin isteyen herkesin beklentisidir. Türkiye’de hukuki üstünlüğün olmadığının, böyle bir ülkeye yatırım yapılamaycağının ve böyle bir ülkeye kredi verilemeyceğini anımsatalım. İnsanlar, geziyi bütün ülkenin gözleri önünde yaşadılar. Sayın Erdoğan’a özellikle Tayfun Kahraman’ın konuşmasını hatırlattım ve belgeleri ona sundum. “Ağaçları kesmeyin, buraya kışla yapmayın, AKM’yi yıkmayın” demişlerdi. Bu talepler son derece masum talepler. Tayfun Kahraman’ın Erdoğan ziyaretinden sonraki açıklamalarına baktığımızda olumlu sonuçlandığını gördük. Bu yaklaşımda olan birisi içeride yatamaz. Çok sayıda devlet başkanıyla görüştüm ve bunlarla görüşürken de Türk heyetini ziyaret ettim ve hangi partiden olursa olsun hepsinin tepkisi “Burada ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor” oldu. Saati sorduğumuzda bile “Sen önce Kavala’yı çıkar” diyorlar. Sonsuz fayda var ne çare bulunacaksa. Türkiye’de yargı talimat alıyor, almıyor tartışmasına ben girmeyeyim. Yargı talimat almasın. Yargı, talimatı kendi vicdanından alsın ama bir yol bulunsun ve Türkiye bu cendereden kurtulsun.”

“Sayın Kılıçdaroğlu’na Erdoğan ile gerçekleştirdiğim görüşmeyi anlattım, fikir alışverişi yaptık”
Özel, ‘Dün Ahlatlıbel’de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştünüz. Bu büyük başarıyı nasıl değerlendirdiniz?’ sorusuna ise şu cevabı verdi: “Sayın genel başkanımız ile en rahat ve en keyifli yemeğimizi yedik. Her iki taraf da kazanan taraf sonuçta. Tabi hem meclis başkanı hem de sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmemizi anlattım, kendisinden fikir aldım. Dün de kendisi ile yaptığım görüşmenin değerlendirmesinde kendisinin geleceğe ışık tutucu bir yaklaşımı vardı. Bundan sonra da partinin geleceği ile ilgili umutlarımız var, bu konuları konuştuk.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir