Lütfü Savaş: “Seçim oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor”

Lütfü Savaş: “Seçim oldu bittiye getirilmeye çalışılıyor”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, seçimin ‘oldu bittiye’ getirildiğini söyledi.

YSK’ye seslenen Savaş, “31 Mart’ın mesajı, hukuka sahip çıkılmasıdır. Lütfen hukuka, demokrasi ve adalete sahip çıkın” dedi.

YSK önünde açıklama yapan Lütfü Savaş, itirazlar devam ederken Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Mehmet Öntürk’e mazbata verilmesine tepki gösterdi. AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk’e itirazların devam etmesine rağmen mazbata verilmesini eleştiren Savaş, “Bu tutum seçimin oldu bittiye getirilmeye çalışıldığını gösteren bir hukuksuzluktur” dedi.

Lütfü Savaş YSK’ye çağrıda bulundu: “Adalete sahip çıkın”

Savaş, “3 bin 389 ölmüş seçmene oy kullanıldığı açık bir tespit olarak sunulmuştur. Hatay hakkının yarınlarını feda etmeye niyete yoktur. Hatay halkı iradesini masa başı dayatmalara kurban etmeyecek kadar hassasiyet sahibidir” diye konuştu.

YSK’deki hakimlere seslenen Savaş, “31 Mart’ın mesajı, hukuka sahip çıkılmasıdır. Lütfen hukuka, demokrasi ve adalete sahip çıkın” ifadelerini kullandı.

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir