Kuzey Marmara Otoyolu’nda dehşet: En az 10 ölü, 59 yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda dehşet: En az 10 ölü, 59 yaralı

Otoyolunun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. En az 10 yaralının durumu ağır.

Türkiye Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazasıyla sarsıldı. Edinilen bilgiye göre, 3 otobüs ve 1 TIR’ın da bulunduğu 7 araç henüz belirlenemeyen bir nedenle zincirleme kaza yaptı. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 8’i ağır 59 kişi de yaralandı. Kazayla ilgili 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği açıklandı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu. NTV canlı yayınına bağlanan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 7’si ağır 57 kişinin yaralandığını bildirdi.  Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Ekiplerin, yoğun sisin etkili olduğu bölgede araçları yoldan kaldırma çalışmaları devam ediyor.

“ÇOK FECİ BİR DURUM”

CNN Türk yayınında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Başımız sağ olsun. Dün gece feci bir kaza oldu.  Çok feci bir durum. Başımız sağ olsun. Yaralılarımız hastanelere ulaştı, araçlar kaldırılıyor. Yolun açılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yoğun sis ve görüşün az olması nedeniyle kaza meydana geldi. Bir TIR, TIR’a vuran bir taksi, akabinde bir otobüs ve bir otobüs daha. Toplamda hepsi 7 araç. Diğerleri bir kamyonet.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir