Karaca toprağa verildi, o ev ne olacak?

Karaca toprağa verildi, o ev ne olacak?

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca (23), memleketi Tokat’ta toprağa verildi. Şehidin kerpiç evi ise gündemdeki yerini koruyor.

Türkiye, şehitlerine ağlıyor. Er Yasin Karaca’nın Tokat Almus’taki baba evinin hali ise yürekleri sızlatıyor.

Kuzey Irak’ta 22 Aralık günü şehit olan 6 askerden Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın naaşı, dün gece askeri uçakla getirildiği Tokat Havalimanı’nda karşılanmıştı.

Tokat’ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyünde yaşayan Ahmet ve Zahide Karaca çiftinin 7 çocuğundan dördüncüsü ve bekar olan Karaca, bu sabah köyüne getirildi.

Almus Devlet Hastanesi morgundan alınan Karaca’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşları tarafından köy meydanına getirildi.

Burada düzenlenen törende öz geçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Esat Yapıcı tarafından öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası şehit Karaca’nın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye şehidin babası Ahmet, annesi Zahide Karaca ve yakınlarının yanı sıra Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt, Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 48. Piyade Alay Komutanı Salih Çetintürk, İl Emniyet Müdür Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sabri Küyük ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

AİLENİN YOKSULLUĞU YÜREKLERİ SIZLATTI…

Karaca’nın baba evinin ahşap balkonuna asılan Türk bayrağı ise son günlerin tartışma konusu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, o evin yeniden yapılacağını açıkladı. Sosyal medyada konuya dair tepkilerden bazıları ise şöyle…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir