Joe Biden adaylıktan çekilmeyeceğini söyledi

Joe Biden adaylıktan çekilmeyeceğini söyledi

ABD Başkanı Joe Biden geçen haftaki münazarada Donald Trump’a karşı “çuvalladığını” kabul etti ancak seçim yarışında mücadele etmeye söz verdi.

Wisconsin’de bir radyo kanalına verdiği demeçte tökezleyen performansıyla “hata” yaptığını söyleyen ABD Başkanı Biden, seçmenleri kendisini Beyaz Saray’da geçirdiği süreye göre değerlendirmeye çağırdı.

ABD Başkanı’nın Donald Trump’la seçim münazarasının ardından eyalet valileri ve kampanya çalışanları da dahil olmak üzere üst düzey Demokratlarda huzursuzluk başlamıştı. Biden, bu huzursuzluğu yatıştırmaya çalışarak “Ben Demokrat Parti’nin adayıyım. Kimse beni dışarı itmiyor” dedi ve adaylıktan ayrılmayacağını söyledi.

Boşlukların ve zayıf bir ses tonunun damgasını vurduğu münazaranın ardından 81 yaşındaki ismin kampanyasına devam edip etmeyeceğine dair sorular artıyor. Bu durum Demokrat çevrelerde Biden’ın göreve uygunluğu ve seçimi kazanma kabiliyeti konusunda endişelere yol açtı. Biden’ın adaylıktan çekilmesi yönündeki baskılar, Cumhuriyetçi rakibinin arayı açtığını gösteren anketler arttıkça daha da arttı.

New York Times’ın münazaradan sonra yaptığı ve çarşamba günü yayımlanan bir anket, Trump’ın altı puanla şimdiye kadarki en büyük farka sahip olduğunu ortaya koymuştu.

BBC’nin ABD’deki ortağı CBS News tarafından yayınlanan ayrı bir anket ise Trump’ın kritik öneme sahip eyaletlerde Biden’a üç puan fark attığını gösteriyor.

Joe Biden’a zarar veren kamuoyu yoklaması, bazı Demokrat bağışçıların ve milletvekillerinin başkanı açıkça kenara çekilmeye çağırmasıyla daha da kötüleşti. Bunlar arasında Massachusetts’te yaşayan ve 1988’den beri Demokratlar için bağış kampanyaları düzenleyen Hint asıllı Amerikalı sanayici Ramesh Kapur da var. BBC’ye konuşan Kapur, “Bence artık meşaleyi devretme zamanı geldi” dedi.

Kongre’deki iki Demokrat da partinin en tepesindeki ismin değişmesi çağrısında bulundu. İkinci isim olan Arizona Temsilcisi Raul Grijalva, New York Times’a yaptığı açıklamada Demokratların “başka bir yere bakma” zamanının geldiğini söyledi.

 

Dünya sağa, peki ya Türkiye? (1)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir