İYİ Parti’de istifa dalgası, Bahadır Erdem de gitti…

İYİ Parti’de istifa dalgası, Bahadır Erdem de gitti…

Öğle saatlerinde eski milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifasının ardından akşama doğru bir istifa haberi de GİK üyesi Bahadır Erdem’den geldi.

İYİ Parti’den peş peşe istifa haberleri geliyor. Hafta başında Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu partiden istifa ederek AKP’ye katılmıştı. Bugün öğleden sonra saat 2’de Durmuş Yılmaz istifasını duyurdu. Akşama doğru ise genel başkan yardımcısı Bahadır Erdem’in istifa haberi geldi. İYİ Parti’nin yerel seçim kararını eleştiren Erdem, “Bu doğrultuda partimizin aldığı ve değiştirmemekte ısrar ettiği seçimlere ‘tüm illerde’ ayrı aday ile girme kararını, yani bir başka deyişle 2019 yerel seçimlerinde birçok ilde seçimin kazanılmasını sağlayan güç birliğini sonlandırmayı son derece yanlış bulduğumu bir kez daha belirtmek isterim.” diyerek istifasını açıkladı.

Partide “Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı” olarak görev alan Erdem, uzun bir tweetle istifasının nedenlerini sıraladı.

 

BASINA İLK AÇIKLAMA

Bahadır Erdem, istifa kararının ardından 12punto’dan Ercan Küçük’e konuştu.

“Daha fazla İyi Parti’de bir faydam olacağına inanmıyorum” diyen Erdem, “Son anayasa meselesine de bakarsak, Yargıtay’ın AYM’nin kararını tanımaması ve Cumhurbaşkanının da bunun arkasında durmasını görecek olursak, ben bu düzeni değiştirmek için çok çalıştım”

 

“BİRLİKTELİK İÇİN BEKLEDİM”

“Ama artık partiye de faydalı olamayacağım. Dolayısıyla memlekete de faydalı olamayacağım. Benim bakış açımla İyi Parti’nin bakış açısının ayrıştığını görüyorum. Onun için de şu andan itibaren ayrılıyorum artık.

Bunun için de bekledim. Bu bir kızgınlık istifası falan değil. Seçimlerden beri 6 ay oldu. Birliktelik için bekledim. Ama artık olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DURMUŞ YILMAZ İLE BİRLİKTE HAREKET ETMİYORUZ”

Erdem, kendisinden önce istifa eden Durmuş Yılmaz’la birlikte hareket edip etmedikleriyle ilgili sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Birlikte bir hareket kesinlikle değil. Bu benim uzun zamandan beri düşündüğüm ve aslında sabırla da beklediğim bir süreç. İstifa etmemek için beklediğim bir süreç. Durmuş Bey’in istifasıyla da bir bağlantımız yok. Kendisi çok saygın bir devlet adamıdır. Gerekçelerini ifade ederek istifa etmiş. Ama bağlı bir hareket kesinlikle değil.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir