İmamoğlu’nun açılışını yaptığı Büyükdere Fidanlığı nedir?

İmamoğlu’nun açılışını yaptığı Büyükdere Fidanlığı nedir?

İBB, devasa bir yeşil alanı İstanbulluların hizmetine kazandırdı. Atatürk’ün emriyle 1928’de açılan tarihi fidanlık uzun zamandır metruk bir haldeydi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Büyükdere Fidanlığı’nın açılışında bir konuşma yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı açılışta İmamoğlu, “kelimenin tam anlamıyla bir Atatürk ve cumhuriyet projesidir” yorumunu yaptı. 81 CHP’li il başkanının da katıldığı açılışta sosyal demokrat belediyecilik vurgusu yapıldı.

 

TÜRKİYE’NİN İLK MODERN MEYVE BAHÇESİYDİ

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün sadece bir açılış yapmıyoruz. Bugün sosyal demokrat belediyeciliğin mesajını veriyoruz. Tarihine sahip çıkmak ve geleceğe bir vizyon koymak… Bugün cumhuriyeti ve Atatürk’ü anlayabileceğimiz özel mekânlardan birindeyiz. Büyükdere Fidanlığı bu topraklara akılla ve bilimle sahip çıkmanın örneklerinden biridir. Cumhuriyetle birlikte başlattığımız topyekün kalkınma seferberliğinin özetidir. Atatürk’ün emriyle 1928 yılında kurulan Büyükdere fidanlığı Türkiye’nin ilk meyve bahçesi ve fidanlığı. Yurt içinden ve dışından getirilen fidanlar burada ıslah ediliyor ve halka dağıtılıyordu. Öyle ilerici bir vizyona sahipti ki, dünyanın neresinde bu konuda bir uzman varsa Atatürk onu buraya davet ediyordu.”

 

BURADA YETİŞENLER, ANADOLU’YA AÇILDILAR

“Anadolu’nun dört bir yanında gelmiş çocuklar, bu yatılı bahçıvanlık okulunda meslek öğreniyorlar. Onların adı “fidanlık çocukları” oluyor. Edindikleri bilgilerle Anadolu’ya ışık ve bereket saçıyor o çocuklar. Ne mutlu bize ki, bu mutlu günde aramızda fidanlık çocukları da var. Onlar bize yüce Atatürk’ün emanetleridir. Varlığınızla bizleri onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum.”

 

YEŞİL ALANI, YEME-İÇME ALANI VE KONSER ALANIYLA KOMPLE BİR MEKAN…

“Buraya çok yeni değerler kattık. Yeni işlevler kazandırdık. Bahçıvanlık okuluyla, çok geniş doğa kütüphanesiyle, İstanbul’da yaptığımız kreş devriminin en büyük kreşiyle, Enstitü İstanbul İSMEK eğitim binasıyla, tohum merkeziyle, çocuk ve spor alanlarıyla, restoranıyla, yeme içme mekanlarıyla, geniş etkinlik ve konser mekanıyla çok özellikli bir mekan oldu.

Burası aynı zamanda son derece aktif bir yeşil alan olacak. Tam 250 bin metrekarelik bir yeşil alanını İstanbul’un hizmetine ve faydasına sunarak buranın rantçı bir anlayışla talan edilmesi ihtimalini de kaldırdık.”

 

ÖZGÜR ÖZEL: İMAMOĞLU’NA DA KILIÇDAROĞLU’NA DA TEŞEKKÜRLER

Ekrem İmamoğlu’dan sonra söz alan Özgür Özel de kısa bir konuşma yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na, Meral Akşener’e ve İBB’yi İmamoğlu’na kazandıran diğer muhalefet liderlerine teşekkür etti.

“Bugünün bir başka anlamı var. Herkesin dikkatini çekmeyebilir. CHP Genel Başkanı sıfatıyla katıldığım ilk açılış töreni. Elbette bir yeri açacaktık ama o kadar gönlüme göre oldu ki. Açacağımız yer bir emanet, Atatürk’ten emanet, adında Atatürk var. Açacağımız yer öyle beton meton değil, bir fidanlık. İçinde bir okul var, bir kreş var, çok çağdaş bir hizmet var. Geri kazanılmış bir yer var doğa için. Ve uzun yıllar süren bir mücadele, örgütümüzün gösterdiği bir direnç var. Ekrem İmamoğlu’nun önemli şehircilik vizyonu var. Hepsini tebrik ediyorum.”

“Vatandaşlarımız bu alana AVM yapmadılar, kamuya kazandırdılar, helal hoş olsun diyecekler. Elbette İstanbul’u sadece CHP’lilerin oylarıyla kazanmadık. Bu birliktelik hepimize iyi geldi. O sürece katkı sağlayan eski genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na selam ve teşekkürlerimizi iletelim.”

 

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir