İmamoğlu: Kanal İstanbul’u unuttular

İmamoğlu: Kanal İstanbul’u unuttular

Ekrem İmamoğlu, Samatya Yağmur Suyu Tüneli töreninde konuştu, hizmetlerini anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İSKİ Samatya Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreninde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “İstanbul’un altyapısına tarihinde olmadığı kadar yatırım yaptık” dedi. Rakamlarla alt yapı hizmetlerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Yer altına yapılan ne kadar önemi olduğunu yapılırken hissetmiyorsunuz. Hayata geçtiğinde, ulaşım gibi, metroyla ilgili yatırımlarda hayatınızı kolaylaştırdığında farkına varabiliyorsunuz. Yer altında İSKİ’nin yaptığı yatırımlar çok önemli.

Tabiri caizse yer altına bir tünel açma makinesi indiriyoruz. TBM diye adlandırılan bu makineye ben “yer altı solucanı” diyorum. Muhteşem bir icat. Ve yerli imalat. İşimizi kolaylaştıran bir makine…

TBM, 2019’dan bu yana yaptığımız hizmetlerle ilgili bir simge. Arı gibi yer altında çalıştık. Kimi yerde metro, kimi yerde altyapı çalışmaları, içme suyu, isale hatları yüzlerce, binlerce kilometre hizmeti gerçekleştirmenin keyfini ve onurunu yaşıyorum.

 

‘YER ALTINDA VIZIR VIZIR ÇALIŞIYORUZ’

4,5 yıldır İstanbul’un altında vızır vızır çalışıyoruz. Bizden önce durumu idare eden bir anlayış olduğu ortaya koyduğumuz çalışmalarla ve eksikliklerle daha da netleşmiştir. Yer üstünde çalışarak göz boyamak daha kolay oluyor ama bizim anlayışımız böyle değil. Bulunduğumuz dönemi en ahlaklı biçimde hizmet etmenin önemli olduğunu biliyoruz.

 

‘49 MİLYAR LİRA ALT YAPI YATIRIMI YAPTIK’

Biz durumu idare etmedik, göz boyamadık. Yapılamayacak işleri de halkımıza dertleşerek anlattık. Engellemelere rağmen neleri başardığımızı vatandaşlarımıza bütün dostlarımız lütfen anlatsın.

Yıllarca bu eşsiz kentin denizine kanalizasyon akarken seyrettiler. Bunlar öncelenseydi, şimdiye kadar çoktan biterdi. TBM makinası yeni icat olmadı. Neredeyse 80 yıldır benzer teknolojiler kullanılıyor. Büyük can ve mal kayıplarını onlar izlerken, biz önceledik. Alt yapı konusunu sağlıklı güvenli bir şehirde ele aldık. Bakın 2019’dan bu yana yaklaşık 49 milyar lira alt yapı yatırımı yaptık, dile kolay!

 

‘130 NOKTADA SU BASKINI TEHLİKESİNİ KALDIRDIK’

İstanbul’un 130 noktasında sel ve su baskınını ortadan kaldırmanın gurunu yaşıyorum. Can ve mal kayıpları yaşanmamasının gururunu yaşıyorum. 3-3,5 senede bu değişebiliyor bu akılla. 15-20 senede bu şehir neler kaybetti o akılla. Bir dert var, bir avuç insan kazanmayı unuttu, onlar sıkıntıdalar.

 

‘2 BİN 500 KİLOMETRE BORU DÖŞEDİK’

2 bin 500 kilometre atık su ve yağmur suyu borusu inşa ettik. Bu aynı zamanda atık suyun ve yağmur suyunun ayrılması anlamına geliyor. Bu ne demek? Milyarlarca liralık tasarruf demektir. Atık su arıtma tesislerimizdeki enerji tasarrufu anlamına geliyor. Yağmur suyunun doğal su kaynaklarına ulaşmasını sağlıyoruz.

 

‘ATIK SU İSTANBUL BOĞAZI’NA AKMIYOR ARTIK’

İstanbul su toplama havzalarıyla suyunu kazanan nadir şehirlerden biri. Kanal İstanbul dediler şimdi onu unuttular. Az mı bağırdınız Meclis’te, sizi gidi sizi…

181 noktadan Haliç’e, İstanbul Boğazı’na ve Marmara Denizi’ne açıktan akan atık suları, artık akamaz hale getirdik. Bu hem bir enerji tasarrufu, halk sağlığı korumak, hem de daha sağlıklı balıkları Sarıyer’de yiyebilmek anlamına geliyor.

Çoğunuz Vatan Caddesi’nin bir dere olduğunu kimse bilmiyor, orası Likos Deresi. Tarihi Yarımadadaki su toplama sorununu çözdük. Tarihi Yarımada’daki su baskınlarını tarihe gömeceğiz.

 

‘İSTANBUL’UN ALTYAPISINA TARİHİNDE OLMADIĞI KADAR YATIRIM YAPTIK’ 

Çılgın projeler değil, bir canı bile kurtaran her projeyi çılgın proje olarak kabul ediyoruz. Bunun için altyapı projeleri hayati önemdedir. Gördüğünüz projelerin yanında İstanbul’un altyapısına tarihinde hiç olmadığı kadar yatırım yapıyoruz.

Bu şehri israftan kurtardık, kasaya bereket getirdik. Onlar kötü yönettikleri ekonomiyle yarattıkları enflasyonla milletin cebindeki parayı yok ederken biz biraz olsun nefes almanıza yardımcı olacak işler yaptık.

İstanbul’da adalet ve bereket daim olsun. Tam yol ileri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir