İmamoğlu Akşener’le telefonda görüştü

İmamoğlu Akşener’le telefonda görüştü

Muhalefet kanadında “görüşme trafiği” hızlandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ziyaret ettiği İYİ Parti lideri Meral Akşener’le, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da telefonda görüştü. İYİ Partililer, görüşmelerin içeriğini “büyükşehirlerde ittifak arayışı” olarak açıkladı.

İYİ Parti, genel idare kurulu (GİK) toplantısında alınan karar gereği 81 ilde tek başına seçime girmeye hazırlanıyor. Genel başkan Akşener, her programında belediye başkan adaylarını açıklıyor. Ancak GİK’teki muhalif isimlerde ve bazı kurmaylarda kafa karışıklığı sürüyor. Akşener’in Ankara’da aday çıkarma hazırlığında sona geldiği söylenirken bazı kurmaylar, Ankara ve İstanbul’da mevcut belediye başkanlarının desteklenmesi gerektiğini savunuyor.

‘TEMASLAR SÜRECEK’

Bu tartışmalar gündemdeyken önceki gün ABB Başkanı Yavaş, Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Yavaş, görüşmeyi “nezaket ziyareti” olarak tanımladı. Hafta başında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Akşener’le telefonda görüştü. Görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Akşener ile yüz yüze görüşmek konusunda bir planlama yapmadıklarını ancak her an bir görüşme yapabileceklerini kaydeden İmamoğlu, “Yakında biz de ziyaret yaparız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir