İmamoğlu yeni Aksaray Meydanı’nın temelini attı

İmamoğlu yeni Aksaray Meydanı’nın temelini attı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aksaray’da otopark, sanat alanı ve yeşil alanı birleştiren bir projeye start verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski İSKİ binasının bulunduğu arsayı “Sanat Meydanı”na dönüştürüyor. İmamoğlu, üst geçitleri de kaldırıp Aksaray’a daha geniş bir meydan armağan etmeyi de umuyor.

Projenin tanıtımın yapıldığı etkinlikte konuşan İmamoğlu şunları söyledi:

“Burada geçmişte İSKİ binası vardı, yıkıldı. Buraya çok özenli bir mimari projeyle nefes aldırmaya çalıştık. Çok şık bir proje ortaya çıktı. Ahşap dokusuyla, çağdaş mimarisiyle, meydan kavramını korumasıyla, ağacı yeşili de buraya taşıyarak… Otopark ihtiyacına da dokunan bir alt yapısı var.

Tabii bunlar zaman alıyor. Burada gördüğünüz üst geçit çirkinliğini bir an önce ortadan kaldırmak istiyoruz. Burayı gerçekten düzeyli ve çok güzel bir meydana dönüştürmeyi tasarladık. Tabii ki uygulanması için farklı alt yapı sorunlarının çözülmesi, trafikle ilgili kalıcı sorunların çözüme kavuşması şart. Ama Aksaray Meydanı’yla ilgili, buranın Vatan Caddesi’yle, Millet Caddesi’yle, Ordu Caddesi’yle, bağlantılarını birbirine sağlayan muazzam bir sahayı ve burada çevresindeki tarihi eserleri, özellikle camiyi de bütün haşmetiyle ortaya çıkartacak bir çalışmaya bir sonraki dönemimizde start verip muazzam bir görüntüyü, İstanbul’un ortasında, Aksaray’da insanlarla buluşturacağız”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir