Husiler İsrail’e ait sanıp Japonların gemisini kaçırmış

Husiler İsrail’e ait sanıp Japonların gemisini kaçırmış

Yemenli Husiler, Kızıldeniz’de seyreden ticari bir gemiyi kaçırdı. İsrail medyası, geminin İsrailli bir işadamına ait olduğunu yazdı. İsrail yönetimi iddiayı yalandı. Son olarak Japonya hükümeti, geminin bir Japon şirketine ait olduğunu açıkladı.

Japonya, Kızıldeniz’de bulunan Galaxy Leader adlı kargo gemisinin Yemenli Husiler tarafından kaçırılmasını sert bir dille kınadı. Yemenli milislerin, geminin İsrailli bir armatöre ait olduğu iddiasına karşın, Japonya hükümeti geminin Japon şirketi Nippon Yusen tarafından işletildiğini belirtti. Gemi, Hindistan’a gitmek üzereyken Yemen açıklarında ele geçirildi.

Japonya hükümeti, geminin ve mürettebatının acil bir şekilde serbest bırakılması için çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, ilgili ülkelerle işbirliği yaparak bilgi topluyor ve mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılması için girişimlerde bulunuyor.

Japonya Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, kargo gemisinin Nippon Yusen’e (NYK Line) ait olduğunu ve söz konusu “el koyma eylemini mutlak surette kınadıklarını” söyledi. Kargo gemisinde Japon vatandaşı bulunmadığını belirten Matsuno, ilgili ülkelerle, geminin ve mürettebatının güvenliği ve salıverilmesi için çalışma sürdürdüklerini ifade etti. Japonya Ulaştırma, Altyapı, Arazi ve Turizm Bakanı Saito Tetsuo da açıklamasında, durumun çözüme kavuşturulması için ilgili kuruluşlar ve Japon firmayla irtibatta olduklarını bildirdi.

Geminin Tokyo merkezli NYK Line şirketinin işletmesinde olduğu, Hudeyde Sahili yakınlarında kaçırıldığı söyleniyor. Marine Traffic uygulamasında kargo gemisinin en son Kızıldeniz’de görüldüğü bilgisine ulaşılıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni Arayış Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir