HÜDA PAR ‘özerklik’ dedi; AKP-MHP sustu, CHP tepkili…

HÜDA PAR ‘özerklik’ dedi; AKP-MHP sustu, CHP tepkili…

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Biz özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” sözlerine CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır tepki gösterdi.

AKP listesinden TBMM’ye giren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Konuşmasının bir bölümünde partisinin programında yer alan “eyalet sistemi” ve “özerklik” ile ilgili ifadeleri okuyan Yapıcıoğlu, “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” dedi.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasına CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır tepki gösterdi.

X hesabından açıklama yapan Başarır, “AKP grubunun bütçeyi savunacak milletvekilleri varken; ‘Eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışmalıyız’ diyen, ‘Hizbullah bana göre terör örgütü değil’ diyen, HÜDA-PAR genel başkanına bütçesini savundurtuyor! Sizin nereniz milliyetçi? Siz, Gaffar Okkan’ın kemiklerini sızlatıyorsunuz!” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir